26 Temmuz Atama Kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bazı bakanlık ve kamu kurumlarına yapılan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

26 Temmuz Atama Kararları Resmi Gazete’de Yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bazı bakanlık ve kamu kurumlarına yapılan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Görevden Almalar ve Yeni Atamalar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda, Çanakkale İl Müdürü Muhammet Mermer ile Çankırı İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım görevden alınırken, 21 il için yeni müdür atamaları gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, Mehmet Akif Akçalı ve Hasan Korkmaz iş müfettişliği görevlerine atanırken, Buğra Yıldırım Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet Arslan, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın ve Personel Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aydın görevden alındı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Abdi Dölek atanırken, Bakanlık bünyesinde çeşitli görevlere 16 atama daha yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut görevden alınarak yerlerine sırasıyla Hüseyin Kır ve Yusuf Uzantı atandı.

Sağlık Bakanlığı’nda Üst Kademe Değişiklikleri

Sağlık Bakanlığı’nda, Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Şali Yıldırım, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Hatiboğlu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Celal Şahin, Teftiş Kurulu Başkanı Davut Eker ve Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Uyar görevden alındı. Yeni atamalarla, Halim Özçevik Sağlık Bakan Yardımcısı, Hasan Basri Velioğlu Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü, Mustafa Mahir Ülgü Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü, Ülker Kuğu Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü, İsmail Öztürk Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü ve Erkan Hacıhafızoğlu Teftiş Kurulu Başkanı olarak görevlendirildi.

Üniversitelerde Yeni Rektör Atamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine Prof. Dr. Metin Topcuoğlu’nu atarken, birçok üniversiteye yeni rektör atamaları da gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesi’ne Prof. Dr. Fuat Erdal, Bingöl Üniversitesi’ne Prof. Dr. Erdal Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne Prof. Dr. Semih Aytekin, Selçuk Üniversitesi’ne Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İstanbul Kent Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’ne Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, Mudanya Üniversitesi’ne Prof. Dr. Emin Karip, Ostim Teknik Üniversitesi’ne Prof. Dr. Ali Murat Yülek ve Özyeğin Üniversitesi’ne Prof. Dr. Barış Tan atandı.

Son dakika gelişmeleri ve bu tür haberlere ücretsiz erişim için Kariyerbankasi.net’i takip edebilir, Kariyerbankasi.net’in mobil uygulamasını indirebilirsiniz.