Son Dakika: 2024 YKS Tercihleri Başladı.ÖSYM sayfasından yayımlanan son dakika duyurusunda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerinin bugün itibarıyla başladığı aktarıldı.Adaylar tercih işlemlerini 2 Ağustos'a kadar yapabilecek.

Son Dakika: 2024 YKS Tercihleri Başladı.

ÖSYM sayfasından yayımlanan son dakika duyurusunda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerinin bugün itibarıyla başladığı aktarıldı.Adaylar tercih işlemlerini 2 Ağustos’a kadar yapabilecek.

Tercih Dönemi ve Kontenjanlar

YKS sonuçlarının 17 Temmuz’da açıklanmasının ardından, üniversite adayları için heyecanlı bir süreç olan tercih dönemi 25 Temmuz’da başladı. Bu yıl, yükseköğretim kurumları toplamda 1 milyon 58 bin 345 kontenjan sunuyor. Adaylar, tercihlerini 2 Ağustos tarihine kadar tamamlamak zorunda.

Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Tercih işlemleri “ais.osym.gov.tr” internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Adayların, tercihlerini doğru ve bilinçli bir şekilde yapabilmeleri amacıyla 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı. Tercih yapacak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini kılavuzdaki bilgiler doğrultusunda yapmaları büyük önem taşıyor.

ÖSYM sayfasından yayımlanan resmi duyuruda aşağıdaki ifadeler yer aldı:

DUYURU
(25 Temmuz 2024)

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS): Tercihlerin Alınması

2024-YKS tercih işlemleri, 25 Temmuz 2024 tarihinde saat 16.00’da başlayacaktır.

Adaylar tercihlerini, 25 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan bireysel olarak kendileri yapacaktır. 

Tercih işlemleri, 2 Ağustos 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Tercih yapacak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri, tercihlerini Kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir. 

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaktır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu  (25 Temmuz 2024)

Kariyerbankasi.net’i takip ederek bu tür haberlere ücretsiz erişebilir, son dakika gelişmeleri için Kariyerbankasi.net’in mobil uygulamasını indirebilirsiniz.