TBMM Genel Kurulu, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olmasını ve çeşitli vergi ve sosyal güvenlik düzenlemelerini içeren kanun teklifini ele alacak. Ayrıca, 9. Yargı Paketi de gündemde olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 12 BİN 500 LİRA OLACAK

Genel Kurul, 23 Temmuz Salı günü haftalık çalışmasına başlayacak ve ilk olarak Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşecek. Bu teklife göre, en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya çıkarılacak. Ayrıca, vergi aslı uzlaşma kapsamından çıkarılacak ve mükelleflerin aylık ve yıllık hasılat tutarları tespit edilecek.

Kredi kartı, banka kartı ve diğer ödeme araçlarıyla gerçekleştirilen tahsilatlarda, belirlenen özel usulsüzlük cezasının 3 katı ceza uygulanacak. Yabancı devlet kurumları tarafından yapılan deprem yardımlarına KDV istisnası sağlanacak ve yurt dışına çıkış harcı 500 liraya yükseltilecek.

Toplu Sözleşme İkramiyesi

Kamu görevlileri sendikalarına üye olan kamu görevlilerine, aylık 707 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek. Ancak, toplu sözleşme desteği yapılmayacak.

9. Yargı Paketi Genel Kurulda

  1. Yargı Paketi kapsamında, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı’nda soru sayısı 100’den 120’ye çıkarılacak. Hakim ve Savcı Yardımcılığı Mülakatı’na çağrılacak aday sayısında değişiklik yapılacak. Ayrıca, kadının evlenmekle kocasının soyadını alması ve soyadı kullanımına ilişkin düzenlemeler de yer alacak.

Diğer Kanun Teklifleri ve Komisyon Çalışmaları

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, sahipsiz hayvanlara ilişkin düzenlemeleri içeren Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek.

Ayrıca, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine başlanacak. Bu teklife göre, kredi veren ile tüketiciler arasındaki sözleşmeler elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek ve doğrudan satış sistemine ilişkin düzenlemeler yapılacak.

Komisyon ve Grup Toplantıları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunu “kolluk uygulamaları ve insan haklarının korunması” konusunda bilgilendirecek. Ayrıca, Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Türkiye’de Finansal Okuryazarlığın Yaygınlaştırılması ve Düzeyinin Artırılması Alt Komisyonu ilk toplantısını yapacak.

Kariyerbankasi.net’i takip ederek bu tür haberlere ücretsiz erişebilir, son dakika gelişmeleri için Kariyerbankasi.net’in mobil uygulamasını indirebilirsiniz.