Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan 25 kadro için Denetçi Yardımcısı Adayı alacak. Adaylar eleme, yazılı ve mülakat sınavına tabi tutulacak. Başvurular 21-28 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak olup, geç başvuru günü 5 Eylül 2024’tür.

Kamuya KPSS ve KPSS şartsız işçi, memur ve sözleşmeli personel alımlarını takip için tıkla ücretsiz indir.

Başvuru Şartları:

  1. Genel Nitelikler:
    • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel nitelikleri taşımak.
    • 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1989 ve sonrasında doğanlar).
    • Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen fakültelerden mezun olmak.
    • Sağlık durumu itibariyle denetçilik görevini yurdun her yerinde yapabilmek.

Sınav Başvuruları:

Başvurular elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri, internet (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapılacaktır. ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunmayan adaylar başvurularını ÖSYM başvuru merkezlerinden yapacaktır. Posta yoluyla başvuru alınmayacaktır.

Eleme Sınavı:

Eleme sınavı 6 Ekim 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve 140 dakika sürecek. Sınavda Genel Yetenek Testi, Genel Kültür Testi ve Alan Bilgisi (İktisat, Maliye, Hukuk, Muhasebe) testleri uygulanacaktır.

Yazılı Sınav:

Eleme sınavında başarılı olan adaylar, yazılı sınava katılacaktır. Yazılı sınav iki oturum halinde 28-29 Aralık 2024 tarihlerinde yapılacaktır. Sınav, Hukuk, Maliye, İktisat, Kompozisyon ve Seçimlik Grup (Ticaret Hukuku veya Muhasebe) alanlarında ÖSYM tarafından klasik usulde yapılacaktır.

Diğer Hususlar:

Adayların, sınavla ilgili bilgileri içeren protokol ve kılavuzu Sayıştay Başkanlığı’nın internet sitesinden ve ÖSYM’nin internet sitesinden incelemeleri gerekmektedir. Sınav sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak ve adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecektir.

Mülakat Sınavı:

Yazılı sınavı kazanan adaylar mülakat sınavına katılma hakkı elde edecektir. Mülakat sınavının yeri ve zamanı Sayıştay Başkanlığı tarafından bildirilecektir. Adayların özgeçmişlerini Sayıştay Başkanlığı İnsan Kaynakları Birimi’ne elden veya postayla teslim etmeleri gerekmektedir.

Yeni personel alımlarıyla ilgili daha fazla bilgi için KariyerBankasi.net‘i takip edebilir ve mobil uygulamasını indirerek ücretsiz erişim sağlayabilirsiniz.

KARİYERBANKASİ.NET