Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) 6 İlde Hastanelere 121 Personel Alımı Yapacak.Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin çeşitli birimlerinde bulunan akademik ve idari birimlerinde istihdam edilmek üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Erzurum illerine Büro Personeli, Tekniker, Teknisyen, Mühendis, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Temizlik Personeli, Şoför, Aşçı, Sağlık Teknikeri, Diğer Teknik Hizmet Personeli ve Kütüphaneci ünvanlarında personel alımı yapılacak.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) 6 İlde Hastanelere 121 Personel Alımı Yapacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinde bulunan akademik ve idari birimlerinde istihdam edilmek üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Erzurum illerine Büro Personeli, Tekniker, Teknisyen, Mühendis, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Temizlik Personeli, Şoför, Aşçı, Sağlık Teknikeri, Diğer Teknik Hizmet Personeli ve Kütüphaneci ünvanlarında personel alımı başvuruları başladı.Başvuru yapacak adayların şartları taşıması gerekmektedir.

2024 yılı yeni işçi, memur ve sözleşmeli personel alımlarından anında haberdar olmak için Kariyer Bankası mobil uygulamasını tıkla indir, tüm memur alımlarından haberin olsun.

SBÜ Personel Alımı Şartları

GENEL VE ARANAN ŞARTLAR

A) Başvuru yapacak adaylarda 657 sayılı Kanun’un 48. maddesinde aşağıda belirtilen genel şartlar ile aranan şartları sağlamalıdır.

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. Bu Kanun’un 41. maddesindeki eğitim şartlarını taşımak.
  3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  4. Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
  5. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış veya ertelemiş olmak.
  6. 657 sayılı Kanun’un 53. maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı ve vücut sakatlığı ile ilgili engeli bulunmamak.
  7. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu olmak.
  8. Çeşitli KHK ile kamu görevinden çıkarılmamış olmak.
  9. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 6’ncı maddesi gereğince “işe alınması açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılanların, işe alınma açısından gerekli olan niteliklerden herhangi birini sonradan kaybedenlerin…” hallerinde hizmet sözleşmesi kurumca tek taraflı olarak feshedilir.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosuna başvuracak adaylar için aranan şartlar;

  1. 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 10. maddesindeki şartları taşımak.
  2. Yapılacak göre gereği mesai saatleri dışında ve hafta sonları çalışma engeli bulunmamak.
  3. Nöbet usulü çalışmaya engel bir durumu bulunmamak.
  4. Geçerlilik süresi dolmamış Özel Güvenlik Kartına sahip olmak. (Sisteme eklenirken Ön ve Arka yüz birlikte yüklenecektir.)
  5. Adayların yirmi dört saat esasına göre vardiyalı çalışma ve iç/dış mekanlarda çalışmaya engel durumu bulunmamak.
  6. Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak. (36 yaşından gün almamış olmak.)
  7. Kadın adaylar için 155 cm, erkek adaylar için 165 cm’den kısa olmamak.
  8. Adayların boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasında 15’ten fazla ve 15’ten az olan adaylar boy kilo şartını taşımamış sayılacaktır (Örnek: 180 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 80±15=95’ten fazla, 80-15=65’ten az olmaması gerekir).

Destek Personeli kadrosuna başvuracak adaylar için aranan şartlar ile yapılacak iş ve görevler;

  1. Kapalı mekanların ana girişleri dahil olmak üzere; sınıflar, laboratuvarlar, salonlar ve çalışma odaları ile ortak alanları süpürmek ve paspas yapmak.
  2. Katı atıkları ve geri dönüşüm materyallerini düzenli olarak toplamak.
  3. Pencere çerçeveleri, masa raf, aydınlatma armatürleri, kalorifer petekleri, pervaz ve benzeri yerleri nemli bezle silmek.
  4. Günlük olarak tuvaletleri sabunlu ve dezenfektan malzeme ile yıkamak.
  5. Lavaboları ve muslukları ve pencere camlarını silmek.
  6. Aynaları ve musluklar ve pencere camlarını silmek.
  7. Pencere kenar, kalorifer üstü ve benzeri yerlerin tozunu almak.
  8. Tuvaletleri temiz tutmak, kağıt havlu ve sabun eksikliklerinde tamamlamak ve kontrol formlarını paraflamak.
  9. Malzeme, demirbaş, makine-teçhizat vb. eşya ve yükleri taşımak, yükleme ve boşaltma işlemleri yapmak.
  10. Çevre düzenlemesi yapmak, çim biçmek, çiçek ve peyzaj bakım, budama, sulama işlemlerini yürütmek.
  11. Görevlendirildikleri birimlerde yiyecek ve içecek servisi yapmak.
  12. Temizlik görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri engelleri bulunmamak.
  13. Görevlendirildikleri birimler ile ortak alanlarda yapılacak görev tanımları ve yetkilileri tarafından verilen diğer iş ve işlemleri yürütmek.
  14. Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak.
  15. Son başvuru tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak. (41 yaşından gün almamış olmak)
  16. İhtiyaç duyulması halinde ILO standartlarına aykırı olmamak üzere işin niteliğine uygun her türlü taşıma işlemini yapmak.

B) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi gereğince, sözleşmeli olarak istihdam edilecek personelin hizmet sözleşmesine aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmeleri feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç olmak üzere, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.

  1. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almaya hak kazanmış olmak.
  2. Başvuracak adaylarda, atölye/pratik (KPSS 2022 P93) puan türünde en az 60 KPSS puanı almış olmak.
  3. Başvurularda “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uygulanır.
  4. Üniversitemiz yerleşim yerlerinde ikamet etmeyen adayların işe alınması halinde işe başlama tarihinden itibaren 5 iş günü içinde yerleşim yerini üniversite yerleşim yerlerine taşımaları zorunludur.
  5. Adaylarla hizmet sözleşmesi yapılacak olup, sözleşmede belirtilen şartları yerine getirmeyen adayların sözleşmeleri 3 (üç) ay içinde feshedilecektir.

Kontenjan Dağılımı

sbü personel alımı
sbü 121 personel alımı
sağlık bilimleri üniversitesi personel alımı

Başvuru Tarihleri ve Yeri

Sağlık Bilimleri Üniversitesi personel alımı başvuruları 22 Temmuz-5 Ağustos 2024 tarihleri arasından e-devlet üzerinden Sağlık Bilimleri Üniversitesi-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

KARİYERBANKASİ.NET