Temmuz Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon verileri ile birlikte temmuz ayı kira artış oranı da belli oldu. Her ay enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte gündeme gelen kira artış oranları, ev ve işyeri sahipleri ile kiracıların gündeminde yer alıyor. Temmuz ayı kira artış oranı, TÜFE'nin 12 aylık ortalaması baz alınarak belirlendi.

Temmuz Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon verileri ile birlikte temmuz ayı kira artış oranı da belli oldu. Her ay enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte gündeme gelen kira artış oranları, ev ve işyeri sahipleri ile kiracıların gündeminde yer alıyor. Temmuz ayı kira artış oranı, TÜFE’nin 12 aylık ortalaması baz alınarak belirlendi.

Hükümetin son iki yıldır uyguladığı yüzde 25 kira zammı sınırlamasının sona ermesi nedeniyle, temmuz ayında yapılacak artış oranı TÜFE üzerinden hesaplanacak. Peki, temmuz ayı kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşyeri kira zammı ne kadar, kaç TL? İşte detaylar..

Kira Zam Sınırlandırması Sona Erdi

Kira artışında yüzde 25’lik zam sınırı 2 Temmuz’da sona erdi. Yeni dönemde kira artışı, 12 aylık TÜFE oranına göre belirlenecek. Ev sahipleri, TÜFE sınırını aşamayacak ve zam dönemi temmuz öncesi olanlardan bu yıl için yeni artış talep edemeyecek.

Temmuz Ayı Kira Artış Oranı

Normal şartlarda TÜFE verilerine göre hesaplanan kira artış oranları, hükümet tarafından getirilen uygulama sonrasında son iki senedir yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Temmuz ayı itibarıyla bu sınır kalktı ve temmuzda sözleşme yenileyecek olan kiracılar, TÜFE verileri üzerinden kira zammı yapacak.

Temmuz ayı kira artış oranı, 12 aylık TÜFE verisinin yüzde 65,07 olmasının ardından yüzde 65,07 olarak uygulanacak.

Temmuz Ayı Kira Artış Oranı Hesaplama

Mevcut Kira Bedeli: 15.000 TL

Kira Artışı Yapılacak Ay: Temmuz 2024

Girdiğiniz Artış Oranı: %65,07

Kira Artış Tutarı: 9.760 TL

Aylık Yeni Kira Tutarı: 24.760 TL