Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KOSGEB'in "KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı" kapsamında KOBİ'lere 20 milyon liraya kadar 36 ay vadeli finansman imkanı sağladığını duyurdu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KOSGEB’in “KOBİ Dijital Dönüşüm Destek Programı” kapsamında KOBİ’lere 20 milyon liraya kadar 36 ay vadeli finansman imkanı sağladığını duyurdu.

Murzioğlu, programın, KOBİ’lerin iş süreçlerini geliştirmek, rekabet gücünü artırmak ve ekonomideki paylarını büyütmek amacıyla dijital dönüşüm süreçlerini desteklediğini belirtti. KOBİ’lerin dijital dönüşüm projelerine 1 milyon ile 20 milyon lira arasında uygun maliyetli finansman sağlanacak.

Program kapsamında, uygun görülen makine, teçhizat, yazılım ve donanım giderlerine destek verilecek ve kullanılacak kredinin faiz giderlerine geri ödemesiz destek sağlanacak.

Kimler Başvurabilir?

Programa başvurmak için:

  • TÜSSİDE tarafından belgelendirilen dijital dönüşüm danışmanlarından hizmet almış olmak
  • Onaylı “Dijital Dönüşüm Değerlendirme Analizi ve Yol Haritası Raporu” bulunmak
  • Son üç mali yıl “faaliyet kârı” veya son mali yılı “öz kaynaklar toplamı” negatif olmamak gerekiyor.

Başvurular, raporun onaylandığı tarihten itibaren bir yıl içinde yapılmalı. İlk başvurular 21 Mayıs 2024’ten itibaren KOSGEB KOBİ bilgi sistemi üzerinden e-devlet aracılığıyla alınıyor.

Detaylı bilgiye KOSGEB’in internet sitesinden veya çağrı merkezinden ulaşılabilir.