Alanya'da Hedef 5 Milyon Turist Ağırlamak.Antalya'nın gözde turizm merkezi Alanya, bu yıl 5 milyon turist ağırlamayı hedefliyor. Geçen yıl yaklaşık 4,5 milyon misafire ev sahipliği yapan Alanya'da turizmciler, sezonun uzaması ve tanıtım çalışmalarının sonucu turist sayısının 2024'te daha da artmasını bekliyor.

Alanya’da Hedef 5 Milyon Turist Ağırlamak.

Antalya’nın gözde turizm merkezi Alanya, bu yıl 5 milyon turist ağırlamayı hedefliyor. Geçen yıl yaklaşık 4,5 milyon misafire ev sahipliği yapan Alanya’da turizmciler, sezonun uzaması ve tanıtım çalışmalarının sonucu turist sayısının 2024’te daha da artmasını bekliyor.

Alanya’nın Turizm Tarihi ve Gelişimi

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, Türkiye’nin önemli destinasyonlarından Alanya’da turizmin 1950’li yıllarda başladığını belirtti. Tesis ve yatak sayısının her geçen yıl arttığını söyleyen Sili, “Bugün geldiğimiz noktada yaklaşık 200 bin yatak, 600 civarında tesisimizle Antalya’nın yüzde 30’u, tüm Türkiye’nin de yüzde 10 yatak kapasitesine sahibiz.” dedi.

Ekonomiye Katkı ve Hedefler

Alanya’nın ağırladığı misafirlerle ülke ekonomisine önemli katkı sunduğunu vurgulayan Sili, bu katkıyı büyüterek devam ettirmek istediklerini dile getirdi. Turist sayısının yanında geliri de artırmak için çalıştıklarını belirten Sili, “Bu sene ve bundan sonrası için hedefimiz 5 milyon turist ama aynı zamanda kişi başına geliri de artırmak istiyoruz.” dedi.

Turizmi 12 Aya Yayma Çalışmaları

Sili, “İlçede 6-7 ay yapılan turizmi 12 aya çıkarma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaynak pazarları arttırırken spor, sağlık, kültür turizmi gibi ürün çeşitliliğini de ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Pazar Çeşitliliği

Sili, Rusya ve Almanya’nın ana pazarları olduğunu, özellikle Doğu Avrupa ve İskandinav ülkelerinden ciddi talep gördüklerini kaydetti. “Antalya ve Gazipaşa havalimanlarından gelen Polonya, Sırbistan, Finlandiya ve diğer İskandinav ülkelerinden insanların neredeyse yüzde 60’ı Alanya’yı tercih ediyor.” diyen Sili, pazar çeşitliliğinin iyi olduğunu fakat sayıların daha da artırılması gerektiğini vurguladı.

Bakanlığın Çalışmaları

“Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Türkiye geneli için kaynak pazarları ve bu pazarlardaki sayıları artırma konusunda ciddi çalışmalar yapıyor. Burada amaç Türkiye’nin turizm anlamında dünyadan aldığı payın artırılması.” ifadelerini kullanan Sili, bu çalışmalar neticesinde kişi başı gelirin 640-650 dolarlardan 1000 dolar seviyesine ulaştığını belirtti.

Sezon Erken Başladı

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, bu yıl sezonu erken açtıklarını söyledi. “İngiltere pazarının martta başladığını, İskandinav pazarının ise geçen seneye göre daha yüksek göründüğünü” belirten Cimrin, Rusya pazarında rakamların geçen senenin altında seyrettiğini fakat yine de ikinci pazar konumunda olduklarını ifade etti.

Hedefler ve Alternatif Turizm

“Alman turistlerde bir yükseliş bekleniyor. Alanya olarak bu yıl 4,5-5 milyon misafirin üzerine çıkmak istiyoruz. Bu, bizim için öncelikli bir hedef.” diyen Cimrin, bu hedefi gerçekleştirirken yoğunluğun belli aylarda değil, tüm sezona yayılması için çalıştıklarını kaydetti. “Sürekli turizm hareketliliği alternatif turizm ile sağlanacak.” diyen Cimrin, TGA’nın da yaklaşık 65 değişik turizm ürününü tanıtarak sezonu tüm yıla yaymaya çalıştığını sözlerine ekledi.

KARİYERBANKASİ.NET