Dışişleri Bakanlığı 170 Memur Alımı Başvuruları Başlıyor. Resmi Gazete'de yayımlana duyuruya göre, Dışişleri Bakanlığına sınavla memur alımı yapılacak. Başvuru işlemleri yarın(27 Mayıs) başlıyor. Başvuru yapacak adayların mezuniyet şartı ve diğer şartları dikkatle incelemesi gerekmektedir.

Dışişleri Bakanlığı 170 Memur Alımı Başvuruları Başlıyor.

Resmi Gazete’de yayımlana duyuruya göre, Dışişleri Bakanlığına sınavla memur alımı yapılacak. Başvuru işlemleri yarın(27 Mayıs) başlıyor. Başvuru yapacak adayların mezuniyet şartı ve diğer şartları dikkatle incelemesi gerekmektedir.

2024 yılı yeni işçi, memur ve sözleşmeli personel alımlarından anında haberdar olmak için Kariyer Bankası mobil uygulamasını tıkla indir, tüm memur alımlarından haberin olsun.

Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı Şartları

Sınava başvurabilmek için adayların belirli koşulları sağlaması gerekmektedir:

  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak.
  2. 01.01.2024 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1989 ve daha sonra doğmuş olanlar).
  3. İlgili lisans mezuniyet koşullarını sağlamak ve belirli yabancı dil puanlarına sahip olmak.

Sınavın Aşamaları

  1. Yazılı Sınav:
  • Türkçe Kompozisyon veya alan bilgisi
  • Yabancı Dilde Kompozisyon veya alan bilgisi
  • Genel veya alan bilgisiyle bağlantılı bir konuda Türkçeden Yabancı Dile Çeviri
    Yazılı sınavda başarılı sayılmak için her bir bölümden en az 60 puan alınması ve tüm bölümlerin puanlarının aritmetik ortalamasının 70 veya üzeri olması gerekmektedir.
  1. Sözlü Sınav:
    Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır. Sözlü sınavda adaylar, Bakanlığın görevleri ve çalışmalarıyla ilgili konulardaki alan bilgisi, analiz, muhakeme, kavrayış, temsil görevine ilişkin nitelikleri ve yeterliliği, genel kültür düzeyi, Türkçe ve yabancı dilde ifade yeteneği ile genel davranış ve tepkilerinin meslek gereklerine uygunluğu açısından değerlendirilecektir.

Başvuru Tarihleri ve Yeri

Başvurular, 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 09:00’da başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 18:00’de sona erecektir. Başvurular yalnızca e-Devlet üzerinden “Dışişleri Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Posta veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Dışişleri Bakanlığı memur alımı
Dışişleri Bakanlığı memur

KARİYERBANKASİ.NET