Kamu Alacakları İçin Gecikme Zammı ve Tecil Faiz Oranları Artırıldı.Kamu alacakları için gecikme zammı ve tecil faiz oranlarında önemli değişiklikler yapıldı. Gecikme zammı oranı yüzde 3,5'ten yüzde 4,5'e, tecil faizi ise yüzde 36'dan yüzde 48'e yükseltildi.

Kamu Alacakları İçin Gecikme Zammı ve Tecil Faiz Oranları Artırıldı.

Kamu alacakları için gecikme zammı ve tecil faiz oranlarında önemli değişiklikler yapıldı. Gecikme zammı oranı yüzde 3,5’ten yüzde 4,5’e, tecil faizi ise yüzde 36’dan yüzde 48’e yükseltildi.

Yeni Oranlar Resmi Gazete’de Yayımlandı

Bu değişikliklere ilişkin Cumhurbaşkanı Kararları ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un 51’inci maddesi gereğince, gecikme zammı oranı her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere yüzde 4,5 olarak belirlendi. Öncesinde bu oran yüzde 3,5 olarak uygulanmaktaydı.

Gündeme dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR

Kanuni Faiz Oranları da Güncellendi

3095 sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine İlişkin Kanun‘un birinci maddesinde düzenlenen kanuni faiz oranının 1 Haziran’dan itibaren yıllık yüzde 24 olarak uygulanmasına karar verildi.

Tecil Faiz Oranı Yüzde 48’e Çıkarıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Tahsilat Genel Tebliği ile tecil faiz oranları da değiştirildi. Yıllık yüzde 36 olarak uygulanan tecil faizi oranı yüzde 48 olarak belirlendi. Bu değişiklik, bugünden itibaren yapılacak müracaatlara dayanılarak tecil edilen amme alacakları için geçerli olacak.

Eski Başvurular İçin Geçerli Olan Oranlar

Tebliğin yayım tarihinden önce yapılan müracaatlara dayanılarak tecil edilecek amme alacakları ile tebliğin yayımı tarihinden önce tecil edilmiş ve tecil şartlarına uygun ödenmekte olan amme alacakları, tecil şartlarına uygun ödendikleri sürece müracaat tarihlerinden itibaren eski tecil faizi oranına tabi olacak.

KARİYERBANKASİ.NET