Otomotiv Endüstrisi Nisanda Zirvede.Otomotiv endüstrisi, nisanda en fazla ihracat yapan sektör olarak zirveye oturdu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, bu sektör, 2,7 milyar dolarlık ihracatla sanayi grubunda liderliği ele geçirdi.

Otomotiv Endüstrisi Nisanda Zirvede.

Otomotiv endüstrisi, nisanda en fazla ihracat yapan sektör olarak zirveye oturdu. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, bu sektör, 2,7 milyar dolarlık ihracatla sanayi grubunda liderliği ele geçirdi.

Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İkinci Sırada

Otomotiv endüstrisini, 2,5 milyar dolarlık ihracatla kimyevi maddeler ve mamulleri izledi. Hazır giyim ve konfeksiyon ise 1,2 milyar dolarlık ihracatla üçüncü sıraya yerleşti.

Fındık ve Mamulleri Sektöründe Büyük Artış

Nisan ayında en fazla artış gösteren sektör ise yüzde 43,9 ile fındık ve mamulleri oldu.

Almanya Lider Ülke

Nisan ayında en fazla ihracat yapılan ilk 3 ülke sırasıyla Almanya, ABD ve Birleşik Krallık oldu. Almanya’ya yapılan ihracat 1,3 milyar doları buldu.

İstanbul Önde Gelen Kent
En çok ihracat yapan ilk 3 kent ise sırasıyla İstanbul, Kocaeli ve Bursa oldu. İstanbul’un ihracatı 6,7 milyar doları aştı.

Yeni İhracatçılar Sahneye Çıktı
Nisanda, 1068 firma ilk kez ihracat yaptı. Bu yeni firmalar, toplamda 82 milyon dolarlık bir katkı sağladı. Birim ihracat değeri ise 1,34 dolara geriledi.