Türkiye Turizminde Yükseliş Devam Ediyor.Türkiye, 2024'ün ilk iki ayında 4 milyon 341 bin ziyaretçiyi ağırlayarak turizmde önemli bir ivme kazandı. Bu dönemde, en fazla turist komşu ülkeler olan İran, Rusya ve Bulgaristan'dan geldi.

Türkiye Turizminde Yükseliş Devam Ediyor.

Türkiye, 2024’ün ilk iki ayında 4 milyon 341 bin ziyaretçiyi ağırlayarak turizmde önemli bir ivme kazandı. Bu dönemde, en fazla turist komşu ülkeler olan İran, Rusya ve Bulgaristan’dan geldi.

Ocak ve Şubatta En Çok Ziyaretçi Gönderen Ülkeler Belli Oldu

Ocak ve şubat aylarında Türkiye’yi ziyaret edenlerin başını 437 bin 905 kişi ile İran, 433 bin 654 kişi ile Rusya ve 345 bin 301 kişi ile Bulgaristan çekti. Almanya ve Gürcistan ise bu sıralamada dikkat çeken diğer ülkeler arasında yer aldı.

İstanbul Yine Lider Konumda

Türkiye’ye gelen ziyaretçilerin en yoğun olarak tercih ettiği il yine İstanbul oldu. Ardından, Edirne, Antalya, Artvin ve Ağrı sıralamada takip eden diğer iller olarak öne çıktı.

Turizm Geliri Artıyor

Salgın döneminde yaşanan zorluklara rağmen, Türkiye turizm gelirinde toparlanma sürecine girdi. 2023, turizm geliri açısından rekor bir yıl olarak kaydedilirken, 2024’te bu ivmenin artarak devam etmesi bekleniyor.