Mesai Saatleri Düşüyor: Türk İş Kanunu Yenileniyor.Türk İş Kanunu'nda önemli değişikliklere hazırlık başladı. Hükümet, 30 milyondan fazla çalışanı doğrudan etkileyen bu değişiklikle, ücretlerden çalışma saatlerine kadar bir dizi düzenleme yapacak. Özellikle dikkat çeken nokta ise, haftalık 45 saatlik çalışma süresinin 40 saate indirilmesi. Ayrıca, bazı meslek gruplarında mevcut olan 48 saatlik çalışma süreleri de kısaltılacak.Mesai Saatleri Düşüyor: Türk İş Kanunu Yenileniyor.

Mesai Saatleri Düşüyor: Türk İş Kanunu Yenileniyor.

Türk İş Kanunu’nda önemli değişikliklere hazırlık başladı. Hükümet, 30 milyondan fazla çalışanı doğrudan etkileyen bu değişiklikle, ücretlerden çalışma saatlerine kadar bir dizi düzenleme yapacak. Özellikle dikkat çeken nokta ise, haftalık 45 saatlik çalışma süresinin 40 saate indirilmesi. Ayrıca, bazı meslek gruplarında mevcut olan 48 saatlik çalışma süreleri de kısaltılacak.

Mesai saati düzenlemesiyle ilgili gelişmeleri takip için tıkla ücretsiz indir.

Çalışan Odaklı Düzenlemeler Yolda

Yapılacak düzenlemelerle birlikte, iş kanunu daha çalışan dostu bir yapıya kavuşturulacak. Bu çerçevede, çalışanların haklarının güçlendirilmesi ve mevzuatın daha bütünsel ve anlaşılır hale getirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, fazla çalışma ücretlerine ilişkin kafa karışıklıklarının giderilmesi de önem taşıyor.

Basın ve Deniz Kanunu da Elden Geçirilecek

Sadece Türk İş Kanunu değil, aynı zamanda Basın İş Kanunu ve Deniz İş Kanunu gibi 20 farklı kanunda da düzenlemeler yapılacak. Bu değişikliklerle, farklı sektörlerdeki çalışanlara daha eşit ve adil bir yaklaşım sağlanacak.

Hem Çalışanlar Hem İşletmeler Güçlenecek

Hükümet, yapılacak düzenlemelerin merkezine çalışanı koyarak, işletmelerin de güçlenip gelişeceğini vurguluyor. Buna göre, çalışanların haklarının güçlendirilmesiyle birlikte, işletmelerin de daha verimli ve sürdürülebilir hale gelmesi hedefleniyor.

KARİYERBANKASİ.NET