Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, fast food işletmelerinde kullanılan kızartma yağlarına yönelik Türkiye genelinde 10 günlük özel denetimlerin başladığını açıkladı.Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, fast food işletmelerinde kullanılan kızartma yağlarına yönelik Türkiye genelinde 10 günlük özel denetimlerin başladığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, fast food işletmelerinde kullanılan kızartma yağlarına yönelik Türkiye genelinde 10 günlük özel denetimlerin başladığını açıkladı.

Vatandaşların Sağlıklı Gıda Tüketimi Öncelik

Bakan Yumaklı, vatandaşların sağlıklı gıdaya erişiminin öncelikleri arasında olduğunu vurgulayarak, sektörel bazlı gıda denetimlerinin önemine dikkat çekti.

Denetimlerde polar madde, asit sayısı ve kızartma yağ sıcaklığı gibi hususlara bakılacağını belirten Yumaklı, 7 bin 500 kontrol görevlisinin 81 ilde bu denetimleri gerçekleştireceğini bildirdi.

Yumaklı, güvenilir olmayan gıda sunan işletmelere karşı yaptırımların uygulanacağını ifade ederken, vatandaşlara Alo 174 Gıda Hattı üzerinden durum bildirmelerini hatırlattı.

Bakan, toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlerin sadece bu dönemle sınırlı kalmayacağını, sürekli ve etkin bir şekilde devam edeceğini vurguladı.