Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Emeklilere Yönelik Çalışmaları Açıkladı.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli aylıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız. Bu amaçla, gerekli olan kanuni düzenlemeleri yapma ihtiyacının farkındayız" dedi.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Emeklilere Yönelik Çalışmaları Açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Emeklilere Yönelik Çalışmaları Açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli aylıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız. Bu amaçla, gerekli olan kanuni düzenlemeleri yapma ihtiyacının farkındayız” dedi.

En Düşük Emekli Maaşı İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olduğunu hatırlatarak, “En düşük emekli maaşı için ne gibi adımlar atabileceğimizi titizlikle değerlendiriyoruz. Bu konu, önümüzdeki günlerde Kabine’de detaylı bir şekilde ele alınacak” şeklinde konuştu. Emekli aylıklarıyla ilgili gelişmeleri takip için tıkla ücretsiz indir.

Emeklilere Destek Devam Edecek

Cevdet Yılmaz, emeklilere yönelik desteklerin devam edeceğini vurgulayarak, “Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz. SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşımak, sosyal güvenlik sistemini güçlendirmek amacımızdır” diye ekledi.

Kira Artışlarına Sınırlama Devam Ediyor

Yılmaz, kira artışlarıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. “Kira artışlarında yüzde 25 sınırlamasına ilişkin bir değişiklik söz konusu değil. 2024, dezenflasyon yılı olacak ve enflasyonun düşürülmesi için çözümler arayacağız” ifadelerini kullandı.

Enflasyonla Mücadele ve Makro İstikrar Hedefleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, hedeflerinin enflasyonu düşürmek ve makro istikrarı sağlamak olduğunu belirtti. “Enflasyonla çok yönlü ve koordineli mücadele devam edecek. TCMB araçlarını kullanmaya devam edecek. Türkiye’deki disiplinli yaklaşım, daha fazla sermayeyi çekme potansiyeline sahiptir. Amacımız, güven ortamını güçlendirmek ve büyümeyi hızlandırmak” şeklinde konuştu.

KARİYERBANKASİ.NET