Yüzde 25 kira Zammı Sınırının Kaldırılacağı İddiaları Yalanlandı.İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Açıkladı: "Bakan Şimşek'in Yüzde 25 Kira Zammı Sınırını Kaldıracağı" İddiası Gerçeği YansıtmıyorYüzde 25 kira Zammı Sınırının Kaldırılacağı İddiaları Yalanlandı

Yüzde 25 kira Zammı Sınırının Kaldırılacağı İddiaları Yalanlandı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Açıkladı: “Bakan Şimşek’in Yüzde 25 Kira Zammı Sınırını Kaldıracağı” İddiası Gerçeği Yansıtmıyor.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in konut kiralarındaki yüzde 25 kira artış sınırının kaldırılacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Gündeme dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Manipülasyon İçeren İddia Sosyal Medyada

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan bu iddianın manipülasyon içerdiği vurgulandı.

Paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı bir toplantıda iş ve finans dünyası temsilcileri ile bir araya geldiği belirtildi. Şimşek’in konut kiralamalarındaki kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin 1 Temmuz 2024’te sona ereceği ve “düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceği” ifade ettiği aktarıldı.

Henüz Resmi Bir Açıklama Yapılmadı

Ancak, söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi konut kira artışlarıyla ilgili henüz bir karar alınmadığına vurgu yapılan paylaşımda, Bakan Şimşek’in konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadığı kaydedildi.

KARİYERBANKASİ.NET