Zorunlu Deprem Sigortası Artık Daha Kapsamlı: Sel ve Heyelan da Teminat Kapsamında!2024-2026 yıllarını içeren Orta Vadeli Program (OVP), afet sigortası konusunda önemli değişiklikler getiriyor. Bu programın en dikkat çekici yanlarından biri, Zorunlu Deprem Sigortası'nın kapsamının genişletilmesi. Artık depremin yanı sıra sel ve heyelan da bu sigorta kapsmına alınacak.Zorunlu Deprem Sigortası Artık Daha Kapsamlı: Sel ve Heyelan da Teminat Kapsamında!

Zorunlu Deprem Sigortası Artık Daha Kapsamlı: Sel ve Heyelan da Teminat Kapsamında!2024-2026 yıllarını içeren Orta Vadeli Program (OVP), afet sigortası konusunda önemli değişiklikler getiriyor. Bu programın en dikkat çekici yanlarından biri, Zorunlu Deprem Sigortası’nın kapsamının genişletilmesi. Artık depremin yanı sıra sel ve heyelan da bu sigorta kapsamına alınacak.

Gündeme dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Teminatlar Enflasyona Endeksli Olarak Artırılacak

Zorunlu Afet Sigortası’nda yer alan teminatlar, enflasyona endeksli olarak artırılacak. Bu, sigorta sahipleri için daha iyi bir koruma anlamına geliyor.

2024 Yılında Uygulama Hayata Geçiyor

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun çalışmaları tamamlandı ve uygulamanın 2024 yılının üçüncü çeyreğinde hayata geçmesi bekleniyor.

Kapsamlı Koruma İçin Poliçe Seçenekleri

Sigorta yaptıranlar, her türlü afete karşı kapsamlı bir koruma sağlamak için geniş kapsamlı bir poliçe satın alabilecekler. Prim ödemeleri konusunda Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) modeli devam edecek.

Mevcut Poliçeler Devam Edebilir veya İptal Edilip Yeni Poliçe Alınabilir

Uygulama kapsamında, mevcut poliçelerin vade sonuna kadar devam etmesi planlanıyor. Ancak isteyenler, mevcut poliçelerini iptal edip yeni enflasyon kılavuzlu bir poliçe satın alabilirler. Bu sayede daha güncel ve kapsamlı bir koruma sağlama imkanı sunulacak.

DASK Tavan Tutarları İki Katına Çıkıyor

DASK’ın depremle ilgili azami tavan tutarları, yükseltilerek iki katına çıkarılması planlanıyor. Bu, sigorta sahiplerine daha yüksek teminat imkanı sağlayacak.

DASK Artık Sel ve Heyelanı da Kapsıyor

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, TRT Haber’de şunları kaydetti:

“Artık DASK sadece depremi değil sel, heyelan ve evin eşyalarını da sel ve heyelandan kaynaklanan zararlara karşı koruyacak. Yenilemelerde indirimler olacak ve primler daha esnek bir yapıya kavuşacak. Bu değişikliklerle DASK’ın maliyetleri artacak, ancak mümkün olduğunca uygun maliyetli bir yapı üzerinde çalışıyoruz.”

Enflasyona endeksli olacak olan yeni poliçeler, vatandaşların ara dönemde zeyilname ile yeni poliçe almak zorunda kalmadan güncel koruma sağlayacak. Bu sayede deprem anında daha iyi bir güvenceye sahip olacaklar.

KARİYERBANKASİ.NET