Turizm Hareketliliği Rekor Seviyede! Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, Turizm Hareketliliği Hakkında Konuştu.Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, kentteki turizm hareketliliğinin hız kesmeden devam ettiğini vurguladı.Turizm Hareketliliği Rekor Seviyede!

Turizm Hareketliliği Rekor Seviyede!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, Turizm Hareketliliği Hakkında Konuştu. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, kentteki turizm hareketliliğinin hız kesmeden devam ettiğini vurguladı.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Yabancı Turist Sayısı Rekor Seviyelere Ulaştı

Kavaloğlu, yılın ilk 8 ayında kente hava yoluyla gelen yabancı turist sayısının 11 milyonu aştığını belirtti. Bu etkileyici rakamların yanı sıra şu önemli bilgilere dikkat çekti:

  • Ana pazarlarından Rusya’dan gelen misafir sayısının geçen yıla göre yüzde 32,5 arttığını ifade etti. Rus turistlerin en fazla tercih ettiği tatil destinasyonunun Antalya olduğunu vurguladı.
  • Diğer büyük pazarlarından Almanya’dan gelen turist sayısının da 2 milyonu geçtiğini belirtti. Bu pazarda da yüzde 17,3’lük bir büyüme yaşandığını ve Almanya’nın hem sayı hem de harcama açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu özellikle kış döneminde talebin artmasını beklediklerini ifade etti.

İngiltere Pazarında Tarihi Rekor

Kavaloğlu, İngiltere’den gelen turistlerin sayısının yaklaşık 1 milyona ulaştığını ve tüm zamanların rekorunun kırıldığına dikkat çekti. İngiltere pazarında geçen yıla göre yüzde 15’lik büyüme yaşandığını vurguladı.

Polonya ve Ukrayna’dan Gelen Artışlar

Başkan Kavaloğlu, Polonya’nın Türkiye’ye turist gönderen ülkeler arasında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve geçen yıla göre yüzde 40 artış gözlendiğini söyledi. Ayrıca Ukrayna pazarında yaşanan savaşın etkisiyle ciddi kayıplar yaşandığını ancak son dönemde bir büyüme trendi yakalandığını belirtti. Ukrayna’dan gelen talepte yüzde 100’ü aşan bir artış olduğunu ve kış döneminde artışın devam etmesini beklediklerini vurguladı.

KARİYERBANKASİ.NET