Doğu Karadeniz'den Türk Somonu İhracatı Büyük Artış Gösterdi.Doğu Karadeniz bölgesinden ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre %97 artış göstererek 91 milyon 428 bin 514 dolar seviyesine yükseldi.Doğu Karadeniz'den Türk Somonu İhracatı Büyük Artış Gösterdi.

Doğu Karadeniz’den Türk Somonu İhracatı Büyük Artış Gösterdi.

Doğu Karadeniz bölgesinden ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre %97 artış göstererek 91 milyon 428 bin 514 dolar seviyesine yükseldi.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Su Ürünleri Sektör Komitesi Başkanı İsmail Kobya, Doğu Karadeniz’in 7 aylık süreçte 14 bin 107 ton Türk somonu ihraç ettiğini açıkladı.

Kobya, bu dış satışın ülkeye 91 milyon 428 bin 514 dolarlık döviz girdisi sağladığını vurgulayarak, Türk somonu ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında %118, değer bazında ise %97 artış gösterdiğini belirtti.

Türk somonunun Rusya Federasyonu, Vietnam ve Beyaz Rusya gibi ülkelere en çok ihraç edildiğini belirten Kobya, bu dönemde Rusya Federasyonu’na 68 milyon 155 bin 349 dolar, Vietnam’a 14 milyon 262 bin 633 dolar ve Beyaz Rusya’ya 4 milyon 394 bin 379 dolarlık Türk somonu satışı yapıldığını ifade etti.

Kobya, Endonezya, Malezya, Almanya, Fransa, Katar ve İsrail gibi yurt dışı pazarlarda da Türk somonu talebinin arttığına dikkat çekti.

İhracat potansiyelini daha da genişletmeyi amaçladıklarını belirten Kobya, bu doğrultuda pazarlama ve tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceklerini vurguladı.

Türk somonu ihracatının sürekli olarak arttığını ifade eden Kobya, “Türk somonu, önemli bir ihracat ürünümüz. Yılı daha da olumlu rakamlarla tamamlayacağımıza inancımız tam” şeklinde konuştu.

KARİYERBANKASİ.NET