Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan önemli değişiklikleri Resmi Gazete'de yayımladı. Yapılan değişikliklere göre, özel okullarda ara sınıfların eğitim ücretleri artık geçmiş yıllarda ilan edilen ücretlere göre belirlenecek. Mevcut öğrenciler için ise eğitim ücreti, kayıt sözleşmelerinde belirtilen ücret üzerinden hesaplanacak.Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan önemli değişiklikleri Resmi Gazete'de yayımladı. Yapılan değişikliklere göre, özel okullarda ara sınıfların eğitim ücretleri artık geçmiş yıllarda ilan edilen ücretlere göre belirlenecek. Mevcut öğrenciler için ise eğitim ücreti, kayıt sözleşmelerinde belirtilen ücret üzerinden hesaplanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan önemli değişiklikleri Resmi Gazete’de yayımladı. Yapılan değişikliklere göre, özel okullarda ara sınıfların eğitim ücretleri artık geçmiş yıllarda ilan edilen ücretlere göre belirlenecek. Mevcut öğrenciler için ise eğitim ücreti, kayıt sözleşmelerinde belirtilen ücret üzerinden hesaplanacak.

Gündeme dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Yönetmelikte yapılan düzenlemeyle bir önceki eğitim-öğretim yılında ilan edilen eğitim ücretleri, okulların ara sınıflarının ücretlerini belirlemede temel alınacak. Ayrıca, devam eden öğrencilerin eğitim ücretleri için de öğrenci kayıt sözleşmelerinde belirlenen ücretler dikkate alınacak.

Bu yeni düzenleme ile okulların eğitim ücretlerine sınırlama getirildi. Buna göre, bir önceki yılın ortalama yurt içi Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artı beş oranından fazla artış yapılamayacak.

Özel okullarda öğrenci seçimine ilişkin de önemli düzenlemeler yapıldı. Artık özel okullar, kayıt ve nakil işlemlerinde zeka testi ve benzeri uygulamalara dayanarak öğrenci seçimi yapamayacak. Ayrıca, özel okullarda tam gün eğitim öğretim yapılacak.

Öğrenci ve kursiyer kayıtlarına yönelik düzenlemeler de yapılan değişiklikler arasında yer alıyor. Özel öğretim kurslarında sınıf mevcutları 18 kursiyeri geçmeyecek şekilde düzenlenecek. Lise ve dengi okul öğrencileri, hafta içi okul saatleri dışında ve hafta sonlarında da özel öğretim kurslarına devam edebilecekler.

Ayrıca, özel öğretim kursları da çalışma takvimlerini ve saatlerini bağlı oldukları Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderecekler. Türk programı uygulayan milletlerarası okullarda ise Bakanlıkça onaylanmış Türk haftalık ders çizelgeleri ve programları uygulanabilecek.

Kurucuların nitelikleri konusunda da düzenlemeler yapıldı. Özel motorlu taşıt sürücü kursu ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi açacak olan kurucuların üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olma zorunluluğu kaldırıldı.

Son olarak, depreme karşı dayanıklı bina bulmanın güç olması nedeniyle depremden etkilenen okulların ve öğrencilerin mağduriyetini gidermek amacıyla aynı kurucuya ait birden fazla okulun aynı binada açılması ve depreme karşı sağlam olmayan binaya sahip olan özel öğretim kurumlarının geçici nakil yapabilmesine olanak sağlandı.

KARİYERBANKASİ.NET