Pandemide Ödenen Para Cezaları İade Edilecek.Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan idari tedbirler sonucu ödenen para cezalarının iade edileceği bildirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne yapılan başvuru formunun Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu.Pandemide Ödenen Para Cezaları İade Edilecek.Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan idari tedbirler sonucu ödenen para cezalarının iade edileceği bildirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne yapılan başvuru formunun Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu.

Pandemide Ödenen Para Cezaları İade Edilecek.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan idari tedbirler sonucu ödenen para cezalarının iade edileceği bildirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne yapılan başvuru formunun Resmi Gazete’de yayımlanarak duyuruldu.

GÜNDEME DAİR SON DAKİKA GELİŞMELERİ VE YENİ HABERLER İÇİN TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan tebliğde, 11 Mart 2020’den 9 Kasım 2022’ye kadar olan dönemde, koronavirüs salgını nedeniyle tahsil edilen cezalardan feragat edildiği belirtildi.

Tebliğde, salgının yayılmasını engellemek için uygulanan idari yaptırımlar çerçevesinde alınan para cezalarıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nin 5 Nisan 2023 tarihli kararı hatırlatıldı. Yüksek Mahkeme, “Tahsil edilmiş olan idari para cezaları iade edilmez” hükmünü iptal etmişti.

Bu doğrultuda, ödenen para cezalarının iadesi için, tahsilatı gerçekleştiren idari birime 31 Aralık 2024 tarihine kadar başvurulması gerektiği ve iadenin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yapılacağı açıklandı.

Para cezalarının iadesi için gerekli başvuru formu da Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ekinde yer aldı. Salgın döneminde tahsil edilen cezaların geri ödemesi, bu kararla birlikte hak sahiplerine kolaylık sağlayacak ve maddi yükü hafifletecek.

KARİYERBANKASİ.NET