Hububat İhracatında %10,6 Artış: 6,9 Milyar Dolar.Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, yılın ilk 7 ayında oldukça olumlu bir performans sergileyerek ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,6 artırarak 6,9 milyar dolar olarak gerçekleştirdi. Sektörün temmuz ayındaki ihracatı ise 1,4 milyar dolarla tarihi bir seviyeye ulaştı.Hububat İhracatında %10,6 Artış: 6,9 Milyar Dolar.Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, yılın ilk 7 ayında oldukça olumlu bir performans sergileyerek ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,6 artırarak 6,9 milyar dolar olarak gerçekleştirdi. Sektörün temmuz ayındaki ihracatı ise 1,4 milyar dolarla tarihi bir seviyeye ulaştı.

Hububat İhracatında %10,6 Artış: 6,9 Milyar Dolar.Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, yılın ilk 7 ayında oldukça olumlu bir performans sergileyerek ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,6 artırarak 6,9 milyar dolar olarak gerçekleştirdi. Sektörün temmuz ayındaki ihracatı ise 1,4 milyar dolarla tarihi bir seviyeye ulaştı.

Irak ve ABD’nin önde geldiği en fazla ihracat yapılan ülkeler listesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İtalya, ihracatını 10 kat artırarak 3. sıraya yerleşti. Aynı dönemde Suudi Arabistan’a olan ihracat da 124 milyon doları aşarak önemli bir artış gösterdi.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ziyaretlerin Körfez bölgesinin ticari potansiyelini artırdığına dikkat çekti. Bu ziyaretler, Türkiye ile bu ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesini sağlayarak sektör için yeni fırsatlar doğurdu.

Tiryakioğlu, aynı zamanda lojistik konusunun da önemine vurgu yaparak bu bölgenin stratejik bir işbirliği potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Riyad Ticaret Heyeti’ndeki temasların olumlu dönüşler aldığını belirterek, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektöründe Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ihracat payının gelecekte daha da artabileceğini söyledi.

Temmuz ayında sektörün dikkat çeken diğer bir ihracat dalı ise otomotiv oldu. Ticaret Bakanlığı, kuraklık, verim ve kalite sorunlarına karşı 2021 yılında uygulamaya aldığı ihracat kısıtlamasını temmuzda kaldırdı. Ancak, bu ay itibarıyla nohut ihracatına tekrar kota sınırı getirildi. Türkiye, BM Gıda ve Tarım Örgütü verilerine göre dünyada üretilen nohutun ikinci sırasında yer alıyor ve küresel nohut ticaretinde yüksek potansiyel taşıyor. Nohutun yüksek protein içeriği ve tüketiminin artması, bu ürünün önemini artırıyor ve mutfaklardaki temel malzemelerden biri haline geliyor.

KARİYERBANKASİ.NET