Afet Bölgelerindeki Esnafın Borçlarını 6 Ay Erteleyen Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı.Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde, esnaf ve sanatkarlara yönelik destekler devam ediyor. Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemeleri faizsiz olarak 6 ay daha ertelendi. Bu karar, Cumhurbaşkanı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçirildi.Afet Bölgelerindeki Esnafın Borçlarını 6 Ay Erteleyen Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı.Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde, esnaf ve sanatkarlara yönelik destekler devam ediyor. Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemeleri faizsiz olarak 6 ay daha ertelendi. Bu karar, Cumhurbaşkanı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçirildi.

Afet Bölgelerindeki Esnafın Borçlarını 6 Ay Erteleyen Karar Resmi Gazete’de Yayımlandı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde, esnaf ve sanatkarlara yönelik destekler devam ediyor. Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemeleri faizsiz olarak 6 ay daha ertelendi. Bu karar, Cumhurbaşkanı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanarak hayata geçirildi.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Üzerinden 6 ay geçen asrın felaketi sonrasında, depremin ekonomiye maliyeti açıklandı ve toplam maliyetin 2 trilyonun üzerinde olduğu belirtildi. Bu büyük felaketin ardından bölgede yeniden yapılanma süreci devam ediyor ve hükümet, özellikle esnaf ve sanatkara yönelik yeni tedbirler almaya odaklanıyor.

Daha önce bölge esnafının krediye rahat ulaşmasını sağlamak amacıyla Halk Bankası, 12 ay geri ödemesiz ve 60 ay vadeli, 250 bin liraya kadar limitli deprem destek kredisi sunmuştu. Şimdi ise depremden etkilenen illerde zarar gören esnaf ve sanatkara, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi tarafından kullandırılan düşük faizli kredi borçlarının ödeme tarihleri ertelendi.

Bölgedeki 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın toplamda 9 buçuk milyar lira kredi borcu bulunuyor. Alınan kararla birlikte, bu esnafların kredi borcu vade ödemeleri 6 Ağustos tarihinden itibaren 6 ay süreyle ertelendi. Bu sayede esnaf ve sanatkarlar, maddi yüklerini bir süre daha hafifletebilecekler.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha önce yaptığı açıklamada, “Kredi ödemelerine başvuru şartı aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getiriyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Bu kapsamda tahakkuk edecek faiz tutarı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak ve kredi ödeme planı doğrultusunda kalan tüm taksitler 6 ay ertelenecek.

Ayrıca, erteleme süresince düşük faizli kredi de sağlanabileceği bildirildi. Ötelemeye tabi borcu bulunanlara kredi açılmasını engelleyen hükümler de bu kararla birlikte uygulanmayacak, böylece esnaf ve sanatkara ek destek sunulacak.

KARİYERBANKASİ.NET