Ek MTV'ye İlişkin Esaslar Resmi Gazete'de Yayımlandı.Gelir İdaresi Başkanlığı, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin tahsiline ilişkin esasları belirledi ve bu önemli düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Ek MTV'ye İlişkin Esaslar Resmi Gazete'de Yayımlandı.Gelir İdaresi Başkanlığı, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin tahsiline ilişkin esasları belirledi ve bu önemli düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ek MTV’ye İlişkin Esaslar Resmi Gazete’de Yayımlandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin tahsiline ilişkin esasları belirledi ve bu önemli düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayımlanan genel tebliğe göre, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tüm kayıt ve tescilli taşıtlar için geçerli olacak ve 31 Aralık 2023 tarihine kadar yapılacak olan kayıt ve tescil işlemleri de bu kapsamda değerlendirilecek.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Aracı sahipleri, bu yıl ödeyecekleri vergi kadar olan Ek MTV ile ilgili düzenlemeleri dikkate almalıdır. İlave vergi, sadece 2023 yılına özgüdür ve bir defa alınacak olup, iki eşit taksitte ödenecektir; birinci taksit, ilgili kanunun yayımlandığı ayı izleyen ayın sonuna kadar, ikinci taksit ise 2023 yılının Kasım ayı sonuna kadar ödenmelidir.

Önemli bir ayrıntı olarak, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ödenmemesi durumunda araç sahiplerinin bazı işlemleri gerçekleştiremeyecekleri vurgulanmaktadır. Ödemeyi yapmayan kişiler, araçlarını satamayacak, trafikten çekemeyecek, hurdaya ayıramayacak veya yurt dışına çıkaramayacaklardır. Bu durum, araç sahiplerinin ödemelerini düzenli bir şekilde yerine getirmeleri gerekliliğini önemle vurgulamaktadır.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce gerçekleştirilen devir işlemleri için aracı alan kişiler ile sonrasında yapılan satışlar için aracı satanlar ise sorumlu tutulacaktır. Bu nedenle, araç devri işlemleri öncesinde vergi durumu dikkatlice incelenmeli ve gerekli ödemeler eksiksiz olarak yapılmalıdır.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden muaf tutulacaklar, böylece ek yükümlülük altına girmeden araçlarına sahip olabilecekler.

KARİYERBANKASİ.NET