Borç Yapılandırmasıyla 5,5 Milyon Mükellef Vergi Borçlarını Ödüyor.Vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine yapılandırılmak üzere başvurulan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında son başvuru süresi geçtiğimiz günlerde sona erdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, bu süre boyunca 5 milyon 484 bin 289 mükellef tarafından başvuru yapıldı ve toplamda 7 milyon 946 bin 460 yapılandırma dosyası oluşturuldu.Borç Yapılandırmasıyla 5,5 Milyon Mükellef Vergi Borçlarını Ödüyor.Vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine yapılandırılmak üzere başvurulan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında son başvuru süresi geçtiğimiz günlerde sona erdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, bu süre boyunca 5 milyon 484 bin 289 mükellef tarafından başvuru yapıldı ve toplamda 7 milyon 946 bin 460 yapılandırma dosyası oluşturuldu.

Borç Yapılandırmasıyla 5,5 Milyon Mükellef Vergi Borçlarını Ödüyor.Vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine yapılandırılmak üzere başvurulan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında son başvuru süresi geçtiğimiz günlerde sona erdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, bu süre boyunca 5 milyon 484 bin 289 mükellef tarafından başvuru yapıldı ve toplamda 7 milyon 946 bin 460 yapılandırma dosyası oluşturuldu.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Bu kapsamda 370 milyar 477 milyon 406 bin 725 lira tutarında alacak yapılandırıldı. Bold olarak vurgulanması gereken nokta ise bu yapılandırma sürecinde gerçekleşen 56 milyar 783 milyon 48 bin 648 liralık tahsilat oldu.

Yapılandırmadan yararlanmak için başvuru süresi Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 3 Temmuz’a uzatılmıştı. İlk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz olarak belirlendi.

Yapılandırma kapsamında borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebiliyor. Peşin ödemeler ve ilk taksitler için son ödeme tarihi ise 31 Temmuz olarak belirlendi.

Taksitli ödemeyi tercih eden mükelleflerin, kanun hükümlerinden yararlanabilmek için ilk iki taksiti süresinde ödemeleri gerekiyor. Eğer bir takvim yılında 3 taksit gününde ödenmezse, yapılandırma hakkı bozulmuyor. Ancak ödenemeyen taksitlerin, tercih edilen taksit süresini izleyen ayın sonuna kadar geç ödeme zammıyla birlikte ödenmesi gerekiyor.

Kanunla birlikte taksitle yapılacak ödemelerde önceki kanunlardan farklı düzenleme yapıldı ve taksitlerin aylık dönemler halinde ödenmesi esası getirildi. Cumhurbaşkanı Kararı ile sadece birinci taksitin ödeme süresi uzatıldığından, taksitle ödemeyi tercih edenlerin temmuz ayında birinci ve ikinci taksitlerini birlikte ödemeyi unutmamaları önem taşıyor.

KARİYERBANKASİ.NET