IMF Başkanı Kristalina Georgieva: Euro Bölgesi'nde Büyüme ve Enflasyon Riskleri Devam Ediyor.Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Euro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü risklerin devam ettiğini ve enflasyonun ise yukarı yönlü bir risk olduğunu belirtti. Georgieva, Lüksemburg'da gerçekleştirilen Euro Grubu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Euro Bölgesi'nin Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte büyük ticaret kaybı yaşamasına rağmen dayanıklılık gösterdiğini vurguladı.IMF Başkanı Kristalina Georgieva: Euro Bölgesi'nde Büyüme ve Enflasyon Riskleri Devam Ediyor.Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Euro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü risklerin devam ettiğini ve enflasyonun ise yukarı yönlü bir risk olduğunu belirtti. Georgieva, Lüksemburg'da gerçekleştirilen Euro Grubu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Euro Bölgesi'nin Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte büyük ticaret kaybı yaşamasına rağmen dayanıklılık gösterdiğini vurguladı.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva: Euro Bölgesi’nde Büyüme ve Enflasyon Riskleri Devam Ediyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Euro Bölgesi’nde büyüme için aşağı yönlü risklerin devam ettiğini ve enflasyonun ise yukarı yönlü bir risk olduğunu belirtti. Georgieva, Lüksemburg’da gerçekleştirilen Euro Grubu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Euro Bölgesi’nin Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte büyük ticaret kaybı yaşamasına rağmen dayanıklılık gösterdiğini vurguladı.

EKONOMİYE DAİR SON DAKİKA GELİŞMELERİ VE YENİ HABERLER İÇİN TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR

Euro Bölgesi ekonomisinin 2023’ün başlarında hafif bir teknik resesyona girdiğine dikkat çeken Georgieva, ekonomik aktivitenin yavaş bir şekilde toparlanacağını ifade etti. Ayrıca, enflasyonun tarihi yüksek seviyelerden gerilemeye başladığını ancak hedefin hala üzerinde olduğunu vurguladı.

Georgieva, Euro Bölgesi’nde büyüme ve enflasyon risklerinin belirsizliği artırdığını söyledi ve yakın vadeli politika önceliğinin finansal istikrarı korurken enflasyonu hedefe indirmek olduğunu vurguladı. Sıkı para politikalarının enflasyon beklentilerini kontrol altında tutmanın önemine değinen Georgieva, şunları dile getirdi:

“Mevcut ekonomik koşullar, 2023-2024 döneminde genel talebi düşürecek, faiz oranları üzerindeki yukarı yönlü baskıyı azaltacak ve böylece finansal piyasa aksamaları riskini azaltmaya yardımcı olacak sıkı bir maliye politikası duruşunu gerektiriyor.”

Finansal istikrar konusunda ise Georgieva, bankacılık sisteminin genel olarak dayanıklı görünse de finansal koşullardaki sıkılaşmanın kırılganlıkları ortaya çıkarabileceğine dikkat çekti. Denetim otoritelerinin bankaların faiz oranı, fonlama, likidite ve kredi risklerini değerlendirmeye devam etmeleri gerektiğini belirtti.

Georgieva, Euro Bölgesi’nde finansal istikrarın sağlanması için finansal yapının güçlendirilmesi, Basel III kriterlerinin sıkı bir şekilde uygulanması, bankacılık ve sermaye piyasaları birliğinde ilerleme sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, AB ülkelerinin kamu borçlarını sürdürülebilir bir hale getirmek için hazırlanan yönetişim reformu konusunda da hızla adım atması gerektiğini ifade etti.

KARİYERBANKASİ.NET