Yarın düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi, propaganda yasağı bu akşam saat 18.00 itibariyle başladı. Seçim günü boyunca alkollü içki satışının yanı sıra bazı eğlence yerlerinin faaliyetleri de durdurulacak. İşte bu süreçle ilgili ayrıntılar…

Türkiye Sandık Başına Gidiyor

Türkiye, yarın sabah ikinci kez Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandığa gidecek. Birinci tur seçimlerinde uygulanan seçim yasakları ikinci turda da geçerli olacak. Seçimde katılımın bir önceki turdan daha yüksek olması beklenirken, saat 08.00’de başlayacak olan oy verme işlemi saat 17.00’de sona erecek.

Propaganda Yasakları Devreye Girdi

Saat 18.00 itibarıyla propaganda yasağı devreye girdi. Bu yasak süresince, sandıklar kapanana kadar propaganda içeren haber ve yayın yapılamayacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında Yüksek Seçim Kurulu’nun seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek. Saat 21.00’den itibaren ise tüm yayınlar serbest olacak, fakat YSK bu saat aralığını daha erkene alabilecek.

Alkollü İçki Satışı ve Eğlence Yerleri Yasakları

28 Mayıs günü saat 06.00’dan gece 00.00’a kadar alkollü içki satışı gerçekleştirilemeyecek. Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi tüm umumi eğlence yerlerinin faaliyetleri durdurulacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda sadece yemek servisi yapılacak.

Düğünler ve Silah Taşıma

Düğünler, saat 18.00’den sonra serbest olacak. Yerleşim yerlerinde, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak.

Gündem ve ekonomiye dair son dakika haberlerini takip için tıkla indir.