Alman hava yolu şirketi Lufthansa, bu yıl içinde 8 bin personel alımı daha hedeflediğini duyurdu. Şirketin bu hamlesi, pandemi döneminde yaşanan işten çıkarmaların ardından bir toparlanma stratejisi olarak görülüyor.Alman hava yolu şirketi Lufthansa, bu yıl içinde 8 bin personel alımı daha hedeflediğini duyurdu. Şirketin bu hamlesi, pandemi döneminde yaşanan işten çıkarmaların ardından bir toparlanma stratejisi olarak görülüyor.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, bu yıl içinde 8 bin personel alımı daha hedeflediğini duyurdu. Şirketin bu hamlesi, pandemi döneminde yaşanan işten çıkarmaların ardından bir toparlanma stratejisi olarak görülüyor.

Lufthansa, bu yılın başından itibaren 6 bin kişiye istihdam sağladığını belirtti.

Lufthansa, teknisyenler, bilgi işlem uzmanları, pilotlar ve avukatlar gibi uzmanları işe almayı planlıyor. Bu işe alımların çoğunun Frankfurt, Münih, Zürih, Viyana ve Brüksel’deki merkezlerde, ayrıca Hamburg’daki teknoloji merkezinde gerçekleştirileceği aktarılıyor.

Covid-19 Krizinden Sonra Lufthansa’nın Hedefleri

Covid-19 krizi sırasında yaklaşık 40 bin kişiyi işten çıkaran Lufthansa, kriz sonrası büyüme hedeflerine odaklandığını duyurmuştu. Kasım 2022’de başlatılan bir kampanyayla 20 bin yeni çalışanın işe alınması planlanmıştı.

Şirket, 45’ten fazla alanda 20 bin yeni çalışanın işe alınmasını planlıyor. Lufthansa Group’un Mart sonu itibarıyla 112 bin 400 çalışanı bulunuyordu.

EKONOMİYE DAİR SON DAKİKA HABERLERİNİ TAKİP İÇİN TIKLA VE İNDİR.