Türk savunma sanayii, son yıllarda peş peşe gerçekleştirdiği milli projelerle dikkat çekiyor. Şimdi ise Geleceğin Harekât Ortamını Şekillendirecek Teknolojiler (GHOST) Çalıştayı ile 2050’li yılların muharebe koşullarına hazırlanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), savunma sanayii sektörü, akademisyenler ve uzmanlar, gelecekteki Türk ordusunu birlikte harekât ortamına hazırlayacaklar.

GHOST Çalıştayı ve Yarışma Çağrısı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen GHOST Çalıştayı’na ASELSAN, TÜBİTAK, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN ve STM gibi önemli kuruluşlar katılıyor. Çalıştay kapsamında, geleceğin harekât ortamını şekillendirecek yeni teknolojilerin ortaya çıkarılması amacıyla bir yarışma çağrısı açıldı.

Yarışmaya Kimler Katılabilir?

Yarışmaya, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, savunma sanayii firmaları çalışanları ve araştırma üniversitelerinde görevli akademisyenler katılabilecek. 12 Haziran 2023’e kadar sürecek başvuruların ardından, Temmuz 2023’te ilk aşama sonuçları açıklanacak. İkinci aşamaya geçen katılımcılara eğitim verilecek ve senaryolarını gözden geçirmeleri için fırsat tanınacak.

Geleceğin Savaşlarına Hazırlık ve Ödüller

GHOST ile 2050 sonrasındaki harekât ortamına ışık tutacak kurgular ve konseptler oluşturulması hedefleniyor. Yarışmada en iyi altı kurguya ödül verilecek ve bu yılın sonunda tamamlanması planlanan çalıştay kapsamında Kasım ayında en iyi kurgulardan konseptler belirlenecek.

Ekonomi ve teknoloji haberlerini anlık takip için tıkla ve indir.