ABD Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamayla, Chobani'nin Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Hamdi Ulukaya'nın ABD-Türkiye İş Konseyi'nin yeni başkanı olduğu duyuruldu.ABD Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamayla, Chobani'nin Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Hamdi Ulukaya'nın ABD-Türkiye İş Konseyi'nin yeni başkanı olduğu duyuruldu.

ABD Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamayla, Chobani’nin Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Hamdi Ulukaya’nın ABD-Türkiye İş Konseyi’nin yeni başkanı olduğu duyuruldu.

ABD Ticaret Odası Başkanı Suzanne Clark’tan Açıklama

ABD Ticaret Odası Başkanı Suzanne Clark, açıklamasında Ulukaya’nın Amerikan ve Türk iş çevrelerinin ortak girişimci ruhunu temsil ettiğini belirtti. Clark, Ulukaya’nın dinamik liderliğini ve inovasyona olan bağlılığını ikili ilişkilere taşıyacağını ifade etti.

Hamdi Ulukaya’dan İş Konseyi Üyeliği Hakkında Açıklama

Chobani CEO’su Hamdi Ulukaya, iş liderleri olarak sektörlerin ve toplulukların geleceği şekillendirme gücü ve sorumluluğuna sahip olduklarını vurguladı. Ulukaya, ABD-Türkiye İş Konseyi’ne katılarak olumlu değişimi yönlendirmek ve daha adil ve sürdürülebilir bir dünya yaratmak için iş birliği yapmaktan onur duyduğunu söyledi.

ABD-Türkiye İş Konseyi’nin Tarihçesi ve Başarıları

ABD Ticaret Odası, ABD-Türkiye İş Konseyi’ni 2013’te eski Coca-Cola Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent ile kurdu. Kent liderliğindeki konsey, stratejik alanlarda iki ülke ekonomisi ve tedarik zincirlerinin geliştirilmesi için hükümetler ve iş çevreleriyle iş birliği yaparak önemli başarılara imza attı. 2018’de Cargill Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su David MacLennan, konseyin ikinci başkanı olarak görevi devraldı.

2023’te ABD-Türkiye İş Konseyi’nin 10’uncu yılını kutlayacak olan kuruluş, ticaret hacmini yaklaşık 35 milyar dolara çıkarak iki katından fazla artırdı. İş Konseyi, her iki ülkede ticaret ve yatırım yapan 100’den fazla ABD’li ve Türk üye şirkete sahiptir.

EKONOMİYE DAİR SON DAKİKA HABERLERİNİ TAKİP İÇİN TIKLA VE İNDİR.