Euro Bölgesi İlk Çeyrek Büyüme Oranları Yayınlandı.Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin ilk çeyrek büyüme oranlarına dair öncü verileri açıkladı. 19 üyeli Euro Bölgesi'nde, mevsimsellikten arındırılmış olarak hesaplanan Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 artış kaydetti. Aynı dönemde, Euro Bölgesi'nde GSYH yüzde 1,3 yükseldi. Ancak piyasa beklentileri çeyrek bazında yüzde 0,2, yıllık bazda da yüzde 1,4 büyüme öngörüyordu ve son veriler, bu beklentilerin altında kaldı.Euro Bölgesi İlk Çeyrek Büyüme Oranları Yayınlandı.Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin ilk çeyrek büyüme oranlarına dair öncü verileri açıkladı. 19 üyeli Euro Bölgesi'nde, mevsimsellikten arındırılmış olarak hesaplanan Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 artış kaydetti. Aynı dönemde, Euro Bölgesi'nde GSYH yüzde 1,3 yükseldi. Ancak piyasa beklentileri çeyrek bazında yüzde 0,2, yıllık bazda da yüzde 1,4 büyüme öngörüyordu ve son veriler, bu beklentilerin altında kaldı.

Euro Bölgesi İlk Çeyrek Büyüme Oranları Yayınlandı.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi’nin ilk çeyrek büyüme oranlarına dair öncü verileri açıkladı. 19 üyeli Euro Bölgesi’nde, mevsimsellikten arındırılmış olarak hesaplanan Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 artış kaydetti. Aynı dönemde, Euro Bölgesi’nde GSYH yüzde 1,3 yükseldi. Ancak piyasa beklentileri çeyrek bazında yüzde 0,2, yıllık bazda da yüzde 1,4 büyüme öngörüyordu ve son veriler, bu beklentilerin altında kaldı.

Öte yandan, AB’de mevsimsellikten arındırılmış GSYH, ilk çeyrekte önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,3 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 yükseldi. İrlanda’da yüzde 2,7, Avusturya’da yüzde 0,3 azalış kaydedilirken, Almanya’da sabit kalan GSYH, Fransa’da yüzde 0,2 arttı ve İtalya ile İspanya’da yüzde 0,5 artış gösterdi.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla ise Almanya’da yüzde 0,1 azalış yaşanırken, Fransa’da yüzde 0,8, İtalya’da yüzde 1,8 ve İspanya’da yüzde 3,8 artış görüldü. Eurostat verileri, Avrupa ekonomisinin toparlanmasına işaret etse de, pandeminin yarattığı belirsizlikler ve zorluklar devam etmekte.

KARİYERBANKASİ.NET