İngiltere'deki konut arzındaki sorunlar devam ederken, kiralık ev fiyatları da rekor seviyelere ulaşıyor.İngiltere'deki konut arzındaki sorunlar devam ederken, kiralık ev fiyatları da rekor seviyelere ulaşıyor.

İngiltere’deki konut arzındaki sorunlar devam ederken, kiralık ev fiyatları da rekor seviyelere ulaşıyor.

Ortalama Kiralar Yeni Zirvelerde

İngiliz gayrimenkul sitesi Rightmove verilerine göre, ülke çapında ortalama kira fiyatları yükselişte. Londra dışında talep edilen kiralar ayda ortalama 1190 sterlin ile rekor seviyeye ulaşırken, Londra’da ise ortalama kira 2 bin 500 sterlinin üzerine çıktı.

Arz-Talep Dengesizliği Kiraları Artırıyor

Rightmove, kira fiyatlarının sınırlı arzı olan evleri kiralamaya çalışan kiracılar arasındaki şiddetli rekabet nedeniyle yükseldiğini belirtiyor. Kiralanabilecek mülk sayısı bir önceki yıla göre yüzde 8 artsa da, sayı 2019’da görülenin neredeyse yarısı kadar oldu.

Kiracı ve Kiralık Ev Arasındaki Fark Daralıyor

Mülk arayan kiracı sayısı ile kiralanabilecek evler arasındaki fark daraldığına dikkat çeken Rightmove, durumun yine de “rekor seviyelere yakın” olduğunu ifade etti.

Kiralık Ev Sayısı Son 18 Ayda Üçte Bir Oranında Düştü

Geçen ay paylaşılan rakamlara göre, Birleşik Krallık’ta kiralanabilecek ev sayısı son 18 ayda üçte bir oranında azaldı. Bu durum, ülke genelindeki konut sıkıntısının ve kira fiyatlarının yükselişinin altında yatan nedenlerden biri olarak gösteriliyor.

Ekonomiye dair son dakika haberlerini anlık takip için tıkla ve indir.