Forbes’un 37’nci Milyarderler Listesi’nde, dünya çapındaki milyarder sayısı azalırken, LVMH Başkanı Bernard Arnault zirveye çıktı ve Elon Musk ikinci sıraya geriledi. Türkiye’den 26 isim listede yer alıyor.

Milyarder sayısında düşüş ve servet azalışı

Forbes, 2023 yılında 37’nci kez yayımladığı Milyarderler Listesi’ni açıkladı. Listeye göre, dünya genelindeki milyarder sayısı bir önceki yıla göre 28 kişi azalarak 2.640’a düştü ve servetler toplamda 500 milyar dolar azalarak 12,2 trilyon dolara geriledi. Bu azalış, ekonomik türbülansın hem kamu hem de özel sektörü etkilemesiyle kaydedildi.

Tesla hisselerindeki düşüş, Elon Musk’ın sıralamasını etkiledi

Geçen yıl Twitter’ı yüksek fiyata satın almasıyla dikkat çeken Elon Musk, Tesla şirketinin hisselerinde yaşanan düşüş nedeniyle milyarderler listesinde birincilikten ikinciliğe düştü. Musk’ın toplam serveti, geçen yıla göre 39 milyar dolar azalarak yaklaşık 180 milyar dolar oldu.

LVMH Başkanı Bernard Arnault, listenin zirvesinde

Lüks eşya devi LVMH’nin başkanı Bernard Arnault, 211 milyar dolarlık servetiyle Forbes Milyarderler Listesi’nin ilk sırasına yerleşti. Bu, ilk kez bir Fransa vatandaşı listenin zirvesine çıktığı anlamına geliyor.

Türkiye’den 26 isim, Forbes Milyarderler Listesi’nde

2023 Forbes Milyarderler Listesi’nde Türkiye’den 26 isim yer aldı. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin ismi oldu ve dünya sıralamasında 497’nci sırada yer aldı. Türk milyarderlerin toplam serveti ise yaklaşık 57,8 milyar dolar olarak hesaplandı.

Forbes’un 2021 Milyarderler Listesi’nde, Kovid-19 salgınına rağmen milyarderlerin toplam serveti 5 trilyon dolarlık artışla 13,1 trilyon dolara ulaşmış ve listedeki isim sayısı 2.755’e yükselerek rekor kırmıştı.