Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin değerlendirdi. Yalçın, kamu görevlilerinin mali kayıplarının giderilmesi için eşit bir biçimde zam yapılması gerektiğini belirtti.Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin değerlendirdi. Yalçın, kamu görevlilerinin mali kayıplarının giderilmesi için eşit bir biçimde zam yapılması gerektiğini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin değerlendirdi. Yalçın, kamu görevlilerinin mali kayıplarının giderilmesi için eşit bir biçimde zam yapılması gerektiğini belirtti.

Kamu Görevlilerine Seyyanen İyileştirme Talebi

Yalçın, Mart ayı enflasyon oranının yüzde 2,29 açıklandığını belirterek, Ocak ile Mart ayları arasındaki 3 aylık enflasyonun yüzde 12,52 ve enflasyon farkının yüzde 4,19 olarak gerçekleştiğini hatırlattı.

Mevcut durumda ‘en iyi zam fiyat istikrarıdır‘ sözünün uygulama zemininde tescillendiğini belirten Yalçın, en düşük devlet memuru maaşı göz önünde bulundurularak kamu görevlilerinin haklı beklentisinin seyyanen iyileştirme ile karşılanması gerektiğini ifade etti.

Gündeme dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Reel Artışlarla Alım Gücünün Korunması Gerektiği Vurgusu

Yalçın, ücretlerin eridiğini, kayıpların artacağını, kayıpların telafisi için iyileştirme yapılması gerektiğini vurgulayarak, reel artışlarla alım gücünün korunması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’nin Dayatmalara Karşı Birlikte Tersine Çevirdiği Olumsuzluklar

Yalçın, Türk devletine ve milletine dayatılan olumsuzlukların birliktelikle tersine çevrilebileceğine dikkat çekerek, pandemi salgını, siyasi krizler, bölgesel savaşlar, tahıl koridoru sorunu, sel, deprem ve doğal afetlerde dahi ellerini taşın altına koymaktan çekinmediklerini de sözlerine ekledi.

Kamu Görevlilerinin Hakları Artırılmalı

Yalçın, Memur-Sen olarak, devletin en düşük devlet memuru maaşı göz önünde bulundurularak kamu görevlilerinin haklı beklentisinin seyyanen iyileştirme ile karşılanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, devletin enflasyon kayıplarını telafi edecek, gelir dağılımında adaleti sağlayacak, gelirler arasındaki makası daraltacak güce ve iradeye sahip olduğunu vurguladı.

KARİYERBANKASİ.NET