2023 KOOP-DES Programı Başvuruları Başladı.Başvuruları 28 Nisan'a kadar sürecek olan Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) ile kooperatif ve üst kuruluşların üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projeleri desteklenecek.2023 KOOP-DES Programı Başvuruları Başladı.Başvuruları 28 Nisan'a kadar sürecek olan Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) ile kooperatif ve üst kuruluşların üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projeleri desteklenecek.

2023 KOOP-DES Programı Başvuruları Başladı.

Başvuruları 28 Nisan’a kadar sürecek olan Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) ile kooperatif ve üst kuruluşların üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projeleri desteklenecek. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, programın kooperatiflerin faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması, rekabet güçlerinin artırılması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılmasını hedeflediği belirtildi.

Gündeme ve ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Programa, ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kooperatifler ve üst kuruluşları başvurabilecek. Desteklenecek projeler arasında makine ve/veya ekipman ile ilgili mal alımları, yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakımevlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımları, ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımları ve nitelikli personel istihdamı yer alacak.

Proje tutarları, mal alımlarında 200 bin lira, hizmet alımlarında 30 bin lira, nitelikli personel istihdamında yıllık bir personel için 103 bin lira, iki personel için toplam 206 bin lirayı geçemeyecek. Desteklenecek projelerin üst sınırlar içerisinde kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75’i, diğer bölgelerde yüzde 50’si, kalkınmada öncelikli yöre şartı aranmaksızın ortaklarının en az yüzde 90’ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde yüzde 75’i Bakanlıkça karşılanabilecek. Geri kalan proje tutarları ise proje yürütücüsü kooperatif tarafından ödenecek.

Başvurular Ticaret İl Müdürlükleri’ne yapılabilecek ve program kapsamında desteklenecek projelere ilişkin detaylar Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alıyor.

KARİYERBANKASİ.NET