Mart Ayında Fiyatı En Çok Artan ve Azalan Ürünler Açıklandı.Mart Ayında Fiyatı En Çok Artan ve Azalan Ürünler Açıklandı.İstanbul'da geçen ay en çok fiyatı artan ürün yüzde 22,42 ile soğan olurken, en fazla azalan ürün ise yüzde 24,12 ile maç giriş bileti ücreti oldu. İstanbul Ticaret Odası (İTO), şeffaflık sağlamak ve halkı bilgilendirmek için martta önceki aya göre perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarını açıkladı.

Mart Ayında Fiyatı En Çok Artan ve Azalan Ürünler Açıklandı.

İstanbul’da geçen ay en çok fiyatı artan ürün yüzde 22,42 ile soğan olurken, en fazla azalan ürün ise yüzde 24,12 ile maç giriş bileti ücreti oldu. İstanbul Ticaret Odası (İTO), şeffaflık sağlamak ve halkı bilgilendirmek için martta önceki aya göre perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarını açıkladı.

İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi’nde yer alan 242 üründen 112’sinin fiyatı artarken, 33 ürünün fiyatı düştü, 97 ürünün fiyatı ise değişmedi. Gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubunda yer alan soğan, yüzde 22,42 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu. Fiyatı artan diğer ürünler arasında, taze fasulye, dana eti, balık, ilaçlar, yemek odası takımı, hazır çorbalar ve tuz bulunuyor.

fiyatı artan ve azanlan ürünler

Maç giriş bileti ücreti, konut kültür eğitim ve eğlence harcamaları grubunda yer alan en fazla fiyatı azalan ürün oldu. Fiyatı azalan diğer ürünler arasında salatalık, yeşil soğan, patlıcan, porselen mutfak eşyaları, bakla, şehirler arası otobüs bileti ve kabak yer alıyor.

Mart ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünler arasında, mevsimsel tarım ürünleri kategorisinde soğan, balık, portakal, muz ve patates fiyatlarında artış yaşandı. Mevsim dışı tarım ürünleri kategorisinde ise taze fasulye, sivri biber, armut, salatalık, patlıcan, kabak ve domates fiyatlarında değişim gözlendi. İşlenmiş tarım-sınai ve diğer ürünler kategorisinde ise dana eti, ilaçlar, yemek odası takımı, hazır çorbalar, tuz, koyun eti, oturma odası takımı, salam, dışarıda yenen yemek, yumurta ve sosis fiyatları arttı.

KARİYERBANKASİ.NET