Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından yapılan son açıklamaya göre, tarım sektöründe önemli değişiklikler yapacak olan kanun teklifi yasalaşacak. Bu değişikliklerle birlikte, tarım sigortaları artık sözleşmeli tarım ürünleri ve üretim varlıkları için zorunlu hale gelecek.Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından yapılan son açıklamaya göre, tarım sektöründe önemli değişiklikler yapacak olan kanun teklifi yasalaşacak. Bu değişikliklerle birlikte, tarım sigortaları artık sözleşmeli tarım ürünleri ve üretim varlıkları için zorunlu hale gelecek.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından yapılan son açıklamaya göre, tarım sektöründe önemli değişiklikler yapacak olan kanun teklifi yasalaşacak. Bu değişikliklerle birlikte, tarım sigortaları artık sözleşmeli tarım ürünleri ve üretim varlıkları için zorunlu hale gelecek.

Tarım ve orman alanlarında önemli düzenlemeleri içeren kanun değişikliği, tarım sektörüyle ilgili politikaların belirlenmesi, planlanması ve koordinasyonunda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yetkili olacağını belirtiyor.

Ekonomiye dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal üretimin planlanması, gıda güvencesi ve güvenliğinin sağlanması, verimliliğin artırılması, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin tesis edilmesi için belirlediği ürün veya ürün gruplarının üretimine başlamadan önce izin vermek zorunda kalacak.

tarım sigortası

Bakanlık, arz ve talep miktarı ile yeterlilik derecesini dikkate alarak hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceği ile tarım havzası veya işletme bazında asgari ve azami üretim miktarlarını belirleyecek. Tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere veya üretim varlıklarına sigorta yaptırılması da artık zorunlu olacak.

Tarım sigortaları, doğal afetler, hastalıklar ve diğer risklerden kaynaklanan zararları karşılayarak tarım sektöründe çalışanların güvencesini arttıracak. Bu yeni düzenlemeler, tarım sektöründe daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemeyi hedefliyor.

KARİYERBANKASİ.NET