ABD'de Silicon Valley Bank'ın (SVB) ve Signature Bank'ın iflasının ardından yatırımcılar güvenli limanlara yönelirken, swap piyasalarındaki fiyatlamalara göre Fed'den faiz artışı beklenmiyor.ABD'de Silicon Valley Bank'ın (SVB) ve Signature Bank'ın iflasının ardından yatırımcılar güvenli limanlara yönelirken, swap piyasalarındaki fiyatlamalara göre Fed'den faiz artışı beklenmiyor.

ABD’de Silicon Valley Bank’ın (SVB) ve Signature Bank’ın iflasının ardından yatırımcılar güvenli limanlara yönelirken, swap piyasalarındaki fiyatlamalara göre Fed’den faiz artışı beklenmiyor.

Bankacılık sektöründeki bulaşıcılık riski nedeniyle faiz artışlarına devam edilmemesi beklentisi hakim. Fed Başkanı Jerome Powell’ın geçen haftaki sunumunda faiz artışlarının devam edeceği sinyalini vermesiyle piyasalarda 50 baz puanlık faiz artışı fiyatlanıyordu.

ABD’de para politikalarına en duyarlı olan 2 yıllık ABD tahvil faizi ise 60 baz puan düşerek yılın en düşük seviyesine geriledi.

SVB’nin iflasının finansal sistemdeki kırılganlığı artırması nedeniyle bazı analistler, yarın açıklanacak enflasyon verisi tahminleri aşarsa görünümün değişebileceğini, ancak faiz artışlarına son verilmesi ihtimalinin de arttığını belirtiyorlar.

EKONOMİYE DAİR SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLA VE İNDİR.