Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bugüne kadar gerçekleştirdiği hasar ödemeleri hakkında açıklama yaptı.Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bugüne kadar gerçekleştirdiği hasar ödemeleri hakkında açıklama yaptı.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bugüne kadar gerçekleştirdiği hasar ödemeleri hakkında açıklama yaptı.

Kurumun, sigortalıların yaralarını sarma süreçlerine destek olmak için tüm gücüyle çalışmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, bugüne kadar 362 bin 646 hasar ihbarının yapıldığı ve toplamda 3 milyar 351 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirildiği ifade edildi. Ayrıca, DASK’ın öncelikli amacının en hızlı şekilde sigortalıların tazminatlarını ödemek olduğu vurgulanarak, konutlarında hasar bulunan vatandaşların ihbar kanallarından herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın DASK’a ulaşabilecekleri hatırlatıldı.

DASK açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer veriliyor:

Bugün itibarıyla tarafımıza ulaşan hasar ihbar sayısı 362 bin 646 ve ödenen tazminat tutarı ise 3 milyar 351 milyon TL’ye ulaştı. DASK olarak öncelikli ve tek amacımız, en hızlı şekilde sigortalılarımızın tazminatlarını ödemektir. Bu doğrultuda konutlarında hasar bulunan vatandaşlarımızın ihbar kanallarımızdan herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın bize ulaşabileceklerini hatırlatmak isteriz.

SON DAKİKA EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLA VE İNDİR.

DASK

DASK, Türkiye’de zorunlu deprem sigortası olarak bilinen Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun kısaltmasıdır. Doğal Afet Sigortaları Kurumu, Türkiye’de meydana gelen doğal afetlerden kaynaklanan zararları karşılamak üzere kurulmuştur. DASK, Türkiye’deki konut, iş yeri ve diğer yapılar için zorunlu bir sigorta hizmeti sunmaktadır. Bu sigorta, zorunlu deprem sigortası olarak bilinmektedir. DASK, Türkiye’deki herhangi bir doğal afet durumunda, sigortalıların hasarlarını karşılamayı taahhüt eder. Bu sigorta, deprem, sel, yangın, fırtına, heyelan, kar ağırlığı, su baskını, dolu, çığ, tsunami, yer kayması ve volkanik püskürme gibi doğal afetlerden kaynaklanan hasarları kapsamaktadır. Doğal Afet Sigortaları Kurumu, Türkiye’deki konut ve iş yeri sahiplerinin birçoğu tarafından tercih edilen bir sigorta şirketidir ve Türkiye’deki tüm sigorta şirketleri tarafından satılmaktadır.

KARİYERBANKASI.NET