Kazakistan'da, kamuya açık alanlarda düzeni ve huzuru bozan, saygısızlık, küfür, hakaret, taciz, kamu mülküne zarar verme gibi davranışlar artınca çözüm para ve hapis cezasıyla geldi.Kazakistan'da, kamuya açık alanlarda düzeni ve huzuru bozan, saygısızlık, küfür, hakaret, taciz, kamu mülküne zarar verme gibi davranışlar artınca çözüm para ve hapis cezasıyla geldi.

Kazakistan’da, kamuya açık alanlarda düzeni ve huzuru bozan, saygısızlık, küfür, hakaret, taciz, kamu mülküne zarar verme gibi davranışlar artınca çözüm para ve hapis cezasıyla geldi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, İdari Suçlar Yasası’nda değişiklikler yapılmasını öngören bir kararnameyi 3 Ocak 2023’te onayladı.

Yasal değişikliklere göre, kamuya açık alanlarda küfür, hakaret, taciz, kamu mülküne zarar verme, toplum düzenini bozma ve saygısızlık gibi davranışlar için daha sert cezalar uygulanacak. Suçun niteliğine göre, 69 bin tenge (yaklaşık 3 bin TL) para cezası veya 15 gün hapis cezası öngörülüyor. Suçun tekrarı durumunda ise hapis cezası süresi 30 güne kadar çıkarılacak.

EKONOMİ VE GÜNDEME DAİR SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLA VE İNDİR.