En az lise mezunu kabin memuru alınacak.

Havayolu şirketi SunExpress, kabin memuru alımı yapacağını duyurdu.

Duyuruda, kabin memuru pozisyonu için aranan genel nitelikler belirtilirken, adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 01.01.2003 ve öncesi doğumlu olması, iyi derecede Türkçe ve İngilizce biliyor olması, uygun boy-kilo orantısına sahip olması gibi kriterler yer aldı.

Kadın adayların 1.55-1.80 metre aralığında, erkek adayların ise 1.60-1.85 metre aralığında olmaları gerektiği belirtilen ilanda, kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudun görünecek yerlerinde dövme, piercing veya yara izi gibi unsurların bulunmaması şartı da yer aldı.

Adayların Antalya ve İzmir üslerinde sadece belirli süreli sözleşmelerle işe alınacağı belirtilen ilanda, performans değerlendirmeleri sonrasında başarılı olanların belirsiz süreli sözleşme ile devam edebilecekleri ifade edildi. Toplam 180 kabin memuru adayının işe alınmayı hedeflendiği duyuruda, mülakat sürecinin Antalya, İzmir ve Ankara’da gerçekleştirileceği belirtildi.

KABİN MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız ve Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahipseniz,
  • 01.01.2003 ve öncesi doğumluysanız,
  • Yurt içinde okuduysanız en az lise diploması, yurt dışında okuduysanız lise denklik belgesi ibraz edebilecekseniz,
  • İyi derecede Türkçe ve İngilizce biliyorsanız (ek dil tercih sebebidir),
  • Kadın adaylar için, 1.55 -1.80m boy aralığında ve uygun boy-kilo orantısına sahipseniz,
  • Erkek adaylar için, 1.60 -1.85m boy aralığında ve uygun boy-kilo orantısına sahipseniz,
  • Kabin memuru üniforması giyildiğinde, vücudunuzun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yara izi vb. bulunmuyorsa,
  • Dış görünüşünüze özen gösteriyor ve iyi derecede yüzme biliyorsanız.

SUNEXPRESS KABİN MEMURU ALIMI BAŞVURULARI NEREDEN?

Sunexpress kabin memuru alımları için başvurular https://www.kariyer.net/is-ilani/sunexpress-kabin-memurlugu-3329196 adresinden yapılacak.

KABİN MEMURLUĞU

Kabin memurluğu, uçak yolcularına hizmet veren ve uçuş güvenliğini sağlamakla görevli olan havacılık profesyonelidir. Kabin memurları, uçuş öncesi yolcuların güvenliği ve rahatı için hazırlık yaparlar. Uçaktaki yolcuların check-in işlemleri, biletleri, bagajları, eşyaları, yiyecek ve içecekleri ve diğer ihtiyaçlarıyla ilgilenirler.

Kabin memurlarının görevleri, yolculara güvenli ve konforlu bir seyahat sağlamakla sınırlı değildir. Aynı zamanda uçuş güvenliği için gereken prosedürleri de yerine getirirler. Acil durumlar ve acil inişler gibi beklenmedik durumlarda, yolcuların ve mürettebatın güvenliğini sağlamak için hızlı hareket ederler.

Kabin memurluğu, dinamik bir meslektir ve birçok farklı ülkede ve şehirde çalışma fırsatı sunar. Kabin memurları, uçuş süresi boyunca uçakta kalırlar ve genellikle birkaç gün arayla çalışırlar. Bu, kabin memurlarının farklı şehirleri ve ülkeleri görmelerine ve yeni kültürler keşfetmelerine olanak tanır.

Kabin memurluğu mesleği, dünya genelinde farklı hava yolu şirketleri tarafından sunulan özel eğitimlerle öğrenilebilir. Bu eğitimler, genellikle kabin memurluğunun temelleri, uçuş güvenliği, ilk yardım ve acil durum prosedürleri, yiyecek ve içecek servisi, müşteri hizmetleri ve iletişim konularını kapsar.

Kabin memurları, uzun saatler boyunca ayakta kalmak, uçuş sırasında değişen hava koşullarına uyum sağlamak, zaman farkları nedeniyle jet lag yaşamak gibi zorlu koşullarla karşı karşıya kalabilirler. Ayrıca, kabin memurları, uzun süreli seyahatler ve sürekli olarak farklı yerlerde çalışma gerekliliği nedeniyle aileleriyle ayrı kalmak durumunda kalabilirler.