EPDK başkanından güvence bedeli uyarısı geldi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, deprem bölgesinde yaşayan ve etkilenen vatandaşların OHAL süresi boyunca güvence bedeli ödemeyeceğine yönelik karar aldıklarını belirtti.

Yılmaz, elektrik ve doğal gaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile toplantı yaparak güvence bedeli konusunda depremzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli uyarıları yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, zorlu bir süreçten geçildiğini belirterek, asrın felaketinin ardından milletin ve sektörün büyük bir dayanışma örneği sergilediğini ifade etti.

EKONOMİYE DAİR SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLA VE İNDİR.

Güvence bedeli konusunda şirketleri net bir dille uyardıklarını ve depremzede vatandaşların gereksiz kırtasiye işleriyle uğraştırılmaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, OHAL süresi boyunca depremzede vatandaşların güvence bedeli ödemeyeceklerini kaydetti.

EPDK Başkanı, güvence bedeli talebinde bulunan, abonelik sürecini gereksiz kırtasiye ile yavaşlatan, depremzede vatandaşları mağdur eden şirketlerin bedelini ağır ödeyecekleri uyarısında bulundu.

EPDK Başkanı, “Asrın felaketinin ardından milletimiz de sektörümüz de büyük bir dayanışma örneği sergiledi. İnşallah yaraları el birliğiyle ve hızla saracağız. Güvence bedeli konusunda da şirketleri çok net bir dille uyardık. Depremzede vatandaşlarımızı kimse gereksiz kırtasiye ile uğraştırmasın. Elektrik, doğal gaz, hatta su faturasının mobil ekran görüntüsü bile yeterli olacak. Bu konudaki kararımız net ve titizlikle de uygulanmasını istiyoruz. OHAL süresi boyunca depremzede vatandaşlarımız güvence bedeli ödemeyecek. Aksi davranıp güvence bedeli talebinde bulunan, abonelik sürecini gereksiz kırtasiye ile yavaşlatan, depremzede vatandaşlarımızı mağdur eden şirketler bedelini ağır öder.” dedi.

EPDK’nin aldığı kararın ardından, OHAL kararı alınan ve afet bölgesi ilan edilen illerde depremden etkilenen vatandaşlar, elektrik ve doğal gaz abonelikleri için yeni işlemler yaparken güvence bedeli ödemeyecekler. Bu durumu belgelemek için ise e-Devlet platformundan veya nüfus müdürlüğünden alınan tarihçeli yerleşim yeri belgesi, idari birimlerden alınan yazılar veya faturaların mobil ekran görüntüsü gibi belgeler kullanılabilecek.

Deprem öncesi afet bölgesinde yaklaşık 6 milyon elektrik ve 1 milyon 700 bin doğal gaz abonesi bulunuyordu ve bu aboneler, elektrikte asgari 420 TL, doğal gazda ise 1430 TL güvence bedeli ödüyorlardı.

KARİYERBANKASI