İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesindeki hasarlı binalara girilmesinin yasak olduğunu hatırlattı.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesindeki hasarlı binalara girilmesinin yasak olduğunu hatırlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesindeki hasarlı binalara girilmesinin yasak olduğunu hatırlattı.

Hatay’ın Defne ilçesinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, Hatay AFAD İl Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 18’i ağır olmak üzere 562 kişinin de yaralandığını duyurdu. Bakan Soylu, afet sonrası bölgedeki çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

GÜNDEME DAİR SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLA VE İNDİR.

İçişleri Bakanlığı olarak, bölgedeki tüm ekiplerin seferber edildiğini, AFAD, UMKE, Jandarma ve diğer ilgili birimlerin de bölgede görev yaptığını belirtti. Ayrıca, bölgedeki hasar tespit çalışmalarına da başlandığını ve ihtiyaç sahiplerinin tespit edilerek gerekli yardımların yapılacağını vurguladı.

Bakan Soylu, konuşmasında ayrıca, taşımacılıktaki fahiş fiyatlara sert tepki gösterdi. Bu durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, devletin bu durumu yakından takip ettiğini ve gerekli tedbirlerin alınacağını ifade etti. Bu konuda, hukuki ve idari yaptırımların uygulanacağını da sözlerine ekledi. İçişleri Bakanı, “Bunun hesabını devlet sorar da, Allah da sorar.” dedi.

İçişleri Bakanı, acil yıkılacak binalara kesinlikle girilmesinin yasak olduğunu ve bu konuda herhangi bir işlem yapılmayacağını belirtti. Bakan Soylu, “Benim orada eşyam var, 1 saat gireyim” gibi bir durumun söz konusu olmadığını, deprem hareketliliğinin devam ettiğini ve artçı depremlerin yaşandığını ifade etti.

Bakan Soylu, tüm kolluk birimlerine talimat verdiğini ve kimse tarafından bu evlere girilemeyeceğini vurguladı. Buradan bir eşya taşımaya yönelik bir süreç olmadığını ve evlere girilmesinin yasak olduğunu tekrarladı.