AFAD hataydaki depremlere ilişkin mesaj yayımaldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Hatay’da meydana gelen 6.4 şiddetindeki depreme dair açıklama yaparak, bugün saat 09:00 itibarıyla 294 vatandaşın sağlık birimlerinde tedavi altına alındığını, 6 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

AFAD, dün akşam saatlerinde Defne ilçesinde gerçekleşen 6.4 büyüklüğündeki deprem sonrasında 90 artçı deprem yaşandığını belirtti. AFAD’a 54 ihbar geldiği bilgisi paylaşılırken, bu ihbarların 44’ünde olumsuz bir durumun olmadığı tespit edildi. Bölgede AFAD’ın yanı sıra diğer il müdürlükleri, arama-kurtarma ekipleri, 112 Acil, itfaiye, JAK, PAK, CEKUT ve STK’lar çalışmalarına katıldı.

DEPREMDE YARALANAN 294 VATANDAŞIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

SAKOM’dan alınan bilgiye göre, 294 vatandaşın çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı, 18’inin durumunun ağır olduğu ve ne yazık ki 6 vatandaşın hayatını kaybettiği açıklandı.

BÖLGEYE 6 BİN ÇAIDR SEVKİYATI GERÇEKLEŞTİ

AFAD, vatandaşların endişelerini azaltmak amacıyla bölgeye 6 bin çadır sevkiyatı gerçekleştirdiğini, yaralılara ilk müdahale ekiplerinin sevk edildiğini, gerekli tıbbi malzemelerin sağlandığını ve arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

HASAR GÖREN BİNALARA GİRMEYİN

AFAD Başkanlığı, depremin olduğu bölgedeki vatandaşları uyaran bir açıklama da yayımladı. Vatandaşlar, hasar gören binalara girmemeleri, çatlaklar ve hasarlar meydana gelmiş binalardan uzak durmaları, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istemeleri ve sosyal medya üzerinden paylaşılan yanlış bilgilere itibar etmemeleri konusunda uyarıldı.

ÇOK SAYIDA BİNADA HASAR VAR

Deprem, Hatay’ın Defne ilçesi başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Yetkililer, depremin etkisiyle birçok binada hasar meydana geldiğini, özellikle Defne ilçesi merkezindeki binalarda ciddi hasarlar oluştuğunu bildirdi.