AFAD'dan Dumanların Yükseldiği Dağ ile İlgili Açıklama Geldi.AFAD'dan Dumanların Yükseldiği Dağ ile İlgili Açıklama Geldi.Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7' ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Göksun ilçesinin Kuşkayası Dağı'ndan dumanlar yükselmeye başladı. Bölgede büyük paniğe neden olan Kuşkayası Dağı'ndan yükselen dumanlarla ilgili AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar açıklamalarda bulundu. Tatar, "Lav akması, volkanik kül, petrol ve gaz çıkışı yoktur. Depremle tetiklenen ve depremden sonra çok sık gördüğümüz basit bir kütle hareketinden öte bir şey değildir." dedi.

AFAD’dan Dumanların Yükseldiği Dağ ile İlgili Açıklama Geldi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7′ ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Göksun ilçesinin Kuşkayası Dağı’ndan dumanlar yükselmeye başladı. Bölgede büyük paniğe neden olan Kuşkayası Dağı’ndan yükselen dumanlarla ilgili AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar açıklamalarda bulundu. Tatar, “Lav akması, volkanik kül, petrol ve gaz çıkışı yoktur. Depremle tetiklenen ve depremden sonra çok sık gördüğümüz basit bir kütle hareketinden öte bir şey değildir.” dedi.

BÖLGEDEKİLER PANİKLEDİ

Kahramanmaraş Göksun ilçesine bağlı Büyükkızılcık köyündeki Kuşkayası Dağı’nda yükselen dumanları gören vatandaş, görüntüleri cep telefonuyla kaydederek sosyal medya üzerinden paylaştı. Bölgede yaşayan insanların korktuğunu belirterek, “Kahramanmaraş, Göksun. Bu Büyükkızılcık Kuş Kayası dediğimiz dağ, yanardağ gibi yanıyor. Bunu uzmanlara, yetkililere ulaştırır mısınız? Korkuyor halk ne olduğunu bilmiyor. Şu anda kocaman dağ yanıyor. Eskiden hiçbir şekilde böyle bir şey yoktu normal dağ. Önce şu alttaki siyah yerden bir petrol gibi, lav mı petrol mü çok değişik şeyler oluyor burada.” dedi.

“BÖLGEDE JEOLOJİK YAPI YOK”

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar’ın yaptığı açıklamada, “Malatya’dan hareket eden skorsky helikopter, 6 kişilik ekibi bölgeye götürdü. Ekip orada inceleme yaptı. Oturduğunuz yerden lütfen yorum yapmayın. Herkesi sağ duyulu olmaya davet ediyorum. Lav akması, volkanik kül, petrol ve gaz çıkışı yoktur. Gözlemlerimize göre depremle tetiklenen ve depremden sonra çok sık gördüğümüz basit bir kütle hareketinden öte bir şey değildir. Bölgede zaten volkanik patlama oluşturacak jeolojik bir yapı da yok. Vatandaşlarımızdan rica ediyoruz, her bilgiyi teyit ettirme şansına sahibiz.” ifadeleri yer aldı.

KARİYERBANKASİ.NET