Kritik toplantı başladı. Maaş zamları ne kadar olacak.

2023-2025 dönemini kapsayacak olan maaş iyileştirmeleri ve diğer hakları kapsayacak toplu iş sözleşmesi kapsamında kritik sürece girildi. 700 bin kamu işçisinin maaş zammı için Türk-İş’te kritik toplantı başladı. Toplantı saat 10.30’da gerçekleştirildi.

Toplu iş sözleşmesinde sürecin önümüzdeki hafta tamamlanması bekleniyor. 700 bin kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmelerini Türk-İş yürütüyor. Bu çerçevede Hak-İş ile de ortak hareket edildiği kaydediliyor.

Önümüzdeki hafta içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına işçilerin zam oranı konusundaki taleplerini iletmesi bekleniyor. Sözleşme 2 yılı kapsayacak. Daha önceki zam oranı 2021 yılında belirlenmişti, kamu işçilerine 2021 ‘de ilk 6 ayda %12, ikinci altı ay ve daha sonraki altı aylar için %5 artı enflasyon farkı verilmesine karar verilmişti.

2023-2025 yılına ilişkin tüm beklenti ve talepler bugünkü toplantıda ele alındı. Konuya dair son dakika gelişmeleri yaşandıkça sizleri bilgilendirmeyi sürdüreceğiz. Ekonomi ve gündeme dair gelişmeleri anlık takip için tıkla ve indir.