Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ürün güncelleme işlemleri bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapılabilecek.Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ürün güncelleme işlemleri bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Başvurular, 28 Şubat 2023 tarihinde son buluyor.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ürün güncelleme işlemleri bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Başvurular, 28 Şubat 2023 tarihinde son buluyor.

Gündeme dair son dakika gelişmelerinden anında haberdar olmak için TIKLA ÜCRETSİZ İNDİR.

Tarım ve Orman Bakanlığından konuya dair yapılan açıklamaya göre, tarımın dijitalleştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar çerçevesinde, ÇKS kayıt yenilemeleri için 1 Ekim 2022 itibariyle e-Devlet üzerinden başvuru imkanı getirilmişti.

Bu sürecin devamı olarak, ÇKS güncelleme işlemleri de e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Ürün güncelleme işlemleri 28 Şubat 2023 tarihine kadar sürecek.

Bakanlıktan konuya dair yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

ENTEGRASYONUNUN İLK FAZI, 1 EKİM 2022 İTİBARIYLA HAYATA GEÇMİŞTİ

Ürün güncelleme işlemlerinin de e-Devlet kapısı üzerinden yapılmasına imkân veren uygulama, bu sürecin ikinci fazını oluşturuyor.

Dijitalleşme ve bürokrasinin azaltılması kapsamında atılan bu adım sayesinde, tüm üreticilerin emek ve zamandan tasarruf sağlaması hedefleniyor.