Yeni evim projesi için başvurular başladı. Yeni evim konut başvuruları nasıl yapılıyor.

Yeni evim kampanyası için başvuru işlemleri başladı. Yeni evim başvurusu nasıl yapılıyor, nereden yapılıyor, başvuru şartları ve diğer detaylar bu haberimizde.

Çevre Bakanı Murat Kurum, yeni evim projesine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde ayrıntılarını Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile açıkladıkları yeni evim projesine ilişkin yeni mesaj yayımladı. Yeni evim konut kampanyasında başvuruların bugün itibariyle başladığını hatırlatan Bakan Kurum, ilk etapta 100 bin vatandaşın ev sahibi yapmasını hedefledikleri kampanyaya dair tüm bilgilere yenievimkampanyasi.com.tr adresinden erişilebileceğini vurguladı.

YENİ EVİM PROJESİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

  • Finansman desteğinden yararlanacak kişilerin konutunun olmaması – Kırsaldaki evler, devremülker bu kriter kapsamında değerlendirilmez. Hanede (eş ve 18 yaş altı çocuklar dahil) en az 1 tane %50 ve üzeri hisseli konut tapusu varsa ya da hisse oranına bakılmaksızın hanede birden fazla hisseli konut tapusu varsa programdan yararlanılamayacaktır.
  • Son 1 yıl içinde konut alacağı ilde konut satışı yapmamış olması
  • Hanehalkı toplam geliri dikkate alan bir program
  • 1. ve 2. bölge için son 1 yılda o ilde ikamet etmesi

Yeni evim projesinde finansman kolaylığı sağlanacak. Konut almak isteyen vatandaşlardan proje bedelinin yüzde 10’u peşin alınacak, Konut üreticisi firmadan proje bedelinin %5’i kredinin ilk yılı için taksit katkısı olarak peşin alınacaktır. Krediler 2 milyon liraya kadar olan projelerde 0,69, 2-4 milyon lirası olanlarda 0,79 , 4-5 milyon lirada 0.99 faizle verilecek. Kredi vadesi 15 sene olacak.

Yeni evim projesinde vatandaşlar bitmiş sıfır konut alabilir, belirli oranda tamamlanmış konut alabilir ve yeni projelerden konut alabilir.

YENİ EVİM BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Yeni evim projesinde kredi limiti 25 milyar lira olarak belirlendi.

Yeni Evim Konut Finansman Programı kapsamında konut arzının arttırılabilmesi için konut üreticilerine uygun finansman imkanı sunulacaktır.

  • *Yararlanıcı projeyi Yeni Evim Konut Finansman Programı kapsamında yapmayı taahhüt eder.
  • *Yararlanıcı, finans kuruluşuyla projenin tamamlanmasına yönelik Garantörlük Sözleşmesi imzalar.