Tesla Türkiye pazarına giriyor.

ABD’de Silikon Vadisi ziyaretlerinde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tesla firmasının Türkiye pazarına girmek istediğini söyleyerek, bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

ABD ziyareti çerçevesinde hafta başında teknoloji ve inovasyonun kalbinin attığı Silikon Vadisi’nde olan Varank, Fremont Fabrikasında yaptığı görüşmelerle ilgili konuştu. Tesla’nın dünya pazarındaki konumuna dikkat çeken Varank, “Tesla otomotiv endüstrisinde geleceğin otomobil markalarından bir tanesi. Şu anda tüm dünyadaki etkisini, pazarını büyütmeye çalışıyor. Çin’deki en büyük firmalardan bir tanesi, Avrupa piyasasında Almanya’da kurduğu fabrikayla etkili olmaya çalışıyor, Türkiye pazarına da girmek istiyor” şeklinde konuştu.

Teknolojiye dair son dakika gelişmelerini anlık takip için tıkla ve indir.

Şirketin Türkiye piyasasına gelmesiyle ilgili görüşmeler olduğunu da belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı, “Tesla’nın şu anda şarj istasyonlarıyla beraber Türkiye piyasasına girmekle ilgili faaliyetleri devam ediyor. Aslında daha önce Türkiye’ye geleceklerdi ama kendi iç değerlendirmelerinden dolayı süreç biraz daha uzadı” dedi. Tesla’nın Türkiye’ye teknoloji alanında yapacağı yatırımları önemsediklerini söyleyen Varank, görüşmelerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini söyledi.