İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 24 TV'de katıldığı programında, polislerin çalışma saatlerine ilişkin yeni müjde verdi.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 24 TV'de katıldığı programında, polislerin çalışma saatlerine ilişkin yeni müjde verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 24 TV’de katıldığı programda, polislerin çalışma saatlerine ve ek mesai ücretlerine ilişkin yeni müjdeler verdi.

Gündeme dair son dakika haberleri için TIKLA İNDİR.

POLİSLERE MÜJDE GELDİ

Bakan Soylu, “Yıllardan beri gelen bir takım alışkanlıklar da var çok doğal olarak. Polisimizle yepyeni bir adım atıyoruz. Biz bir tarafdan Polis Akademisiyle ilgili bir çalışma yaptık. Bir taraftan teftiş heyetlerimizi neler yapabiliriz daha iyi nasıl bir noktaya taşıyabiliriz gibi çalışmalar yaptık. Yine diğer taraftan özellikle bir yıldır üniversiteden hocalarımızla sahada, bütün Türkiye’yi tarayarak çok ciddi bir çalışma yaptık ve onların sonuçlarını aldık ve bu meseleyi bilen arkadaşlarımızın tamamıyla oturduk ve bir değerlendirme yaptık.Yani kanun bir şey yapmadan neler yapabiliriz. Bir polisimizin çalışma saatleri var. Polisimizin çalışma saatleri ben geldiğimden beri söylüyorum 8-24, 12-36 olsun.Ben geldiğimden beri söylüyorum dersem eksik söylemiş olurum. Çünkü 12-12 çalıştığımız dönemler de oldu. Fetö’nün hemen akabinde. O dönemler eksik olduğu zaman 12-24 çalıştığımız dönemler oldu. Yani 12 saat çalışma 24 saat izin. Şimdi 12-36 diye bundan 2 yıl önce 3 yıl önce bunun şeyini verdik. Orda üç grup 12-36‘da çalışıyordu veya 8-24‘te iline göre değişiyor. Bazen arkadaşlarımız öyle istiyorlar.Bazen böyle istiyorlar. Kadrodaki arkadaşlarda farklı istiyorlar. Şimdi onlar beni iyi anlayacaklarıdır. 12-36 çalışan polisimiz 4 grup çalışacak ve dinlemesinden fedakarlık etmeyecek. Kati kural bu. 7 Ocak itibariylede bu başladı.Hiç bundan fedakarlık edemem. Hiç kimse kusura bakmasın” şeklinde konuştu.

POLİSLERE EK MESAİ ÜCRETİ

Ayrıca Bakan Soylu, “Arkadaşlarımız ek görevlere çıkıyorlar. Bunun karşılığında da bir mesaide almıyorlar. Evet bizim bir mesaimiz var. Onu da yüzde 52’ye çıkardık. Orda da aylık 350-400 lira daha ek bir ücret gelecek. Hepsine de sağladık bunu. Buda yeni gelişmelerden bir tanesi. Bilimsel olarak bizim hakkımızdı. O hakkı hepsine vermiş oldu. Ek mesainin ücretini arttırdık” ifadelerine yer verdi.

KARİYERBANKASİ.NET -İSTANBUL